Moberg: Kan vi få stöd från andra lag?

Robin Moberg är en av de supportrar som ser Piraterna i stort varje match. Han undrar: Kan stöd komma från andra lags fans?

Piratsupportern Robin Moberg har tidigare skänkt pengar till andra krisande lag och efterfrågar nu stöd till Piraterna från motsatt håll.

Piratsupportern Robin Moberg har tidigare skänkt pengar till andra krisande lag och efterfrågar nu stöd till Piraterna från motsatt håll.

Foto: Jeppe Gustafsson

Speedway2019-10-23 18:00

– Jag har skickat in pengar till andra lags insamlingar tidigare. Inga stora summor, kanske några hundringar. Men det har varit något, en gest. Smederna, Västervik och Indianerna har ju haft problem för inte länge sedan, säger Robin Moberg.

Piratsupporterns poäng är att det finns ett stort intresse för speedway, och då behöver lag också ha motståndare. Som speedwaysupporter gillar man ofta sporten lika mycket som man gillar ett visst lag.

– Supportrar från olika lag står ofta tillsammans, säger han.

Moberg följer Piraternas kris och tycker att det verkar vara mer positivt nu än för ett par veckor sedan.

– När det nu är ett aktiebolag kanske man kan sälja någonting och om det nu är 800 000 kronor som fattas borde man kunna få in det genom de insamlingar som startats, det är flera stycken, och sedan sponsorer. Det jag efterlyser är mer öppenhet från klubbens sida och samordna så man kan göra saker på bredare front.

Robin Moberg tror att många kring Piraterna känner sig uppgivna och tycker det är pinsamt att det händer igen med ekonomiska problem.

– Märkligt att de drar på sig skulder, det skulle ju vara ett billigt lag i år. Det kanske inte blev så billigt. Men man måste budgetera lågt och ta höjd för saker. Men Piraterna är inte ensamma om att räkna fel i svensk speedway, säger Robin Moberg som räknar med att fortsätta gå på speedway även om Piraterna läggs ned.

– Jag kommer åka på andra lag, men inte varje vecka. Det blir inte detsamma utan Piraterna.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!