Mimmi Larsson lämnar Linköping

Fotbollsanfallaren Mimmi Larsson har gjort klart med en ny klubb.

3 december 2019 22:45

Svenska mästarlaget Rosengård blir landslagsspelarens nya adress.

Under tisdagens stod det klart att 25-åringen lämnar Linköping efter bara en säsong i laget. Kontraktet med Rosengård är skrivet över två år.

"Mimmi är en forwardstyp som vi saknar idag, väldigt snabb, hänsynslös i boxen och jobbig att möta för alla motstånd", säger sportchefen Therese Sjögran till klubbens webbplats.

Mimmi Larsson stod för nio mål på 21 matcher för Linköping den gångna säsongen och var även med och tog VM-brons i Frankrike i somras.

"Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Rosengård. Jag är glad över att få tillhöra ett lag med så höga ambitioner, skickliga spelare, proffsig organisation och miljö. Det känns också utmanade att få spela Champions League igen och försöka hjälpa laget till ytterligare ett SM-guld", säger Larsson.

Linköpings tränare Olof Unogård uttalar sig för TV4:s Fotbollskanalen.

Positionsmässigt är det framför allt innermittfältare och någon till forward vi tittar efter, det kan vara så att vi tar in någon till ytterligare backspelare. Men framför allt innermittfältare och forward känns som högsta prio nu, säger Unogård.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT