– Det var jobbigt både fysiskt och psykiskt. Tre jobbiga grenar. Men det satt i huvudet att jag bara skulle i mål och jag var väldigt glad i mål, säger han efter att ha klarat Kalmars Ironman på 15 timmar och sju minuter.

Emil Särnehed är en mångsysslare och en stark idrottskille. Som 15-åring gjorde han halvklassikern och som 18-åring stora klassikern. Han har kört halv-Vättern nio gånger och Vätternrundan fyra gånger.

I år har han inlett en triathlonsatsning och gjorde två lopp på olympisk distans innan elddopet i Kalmar som han klarade som debutant.

– Cyklingen var mest psykiskt jobbig, med motvind de första sex milen, säger 25-åringen som trots allt kanske startar på något vis i Vadstena triathlon 31 augusti.

Vad är ditt mål annars?

– Att göra klassikern på under 20 timmar totalt. Men nästa år går det inte för det är militärövning under Vätternrundan, säger Emil Särnehed, yrkesmilitär i Enköping.

Sex ytterligare löpare från Motalaklubben Team Lewa sport klarade Kalmars Ironman som handlade om 3 800 meter simning, 18 mil cykling och 4,2 mil löpning. Mikael Trieb, Henrik Cederlund, Emma Bergström, Magnus Levin, Kaj Rasmussen och Michael Malmgren klarade alla loppet.

Mikael Trieb gjorde sitt åttonde Ironman och sitt snabbaste hittills. Med 10.48 kom han 106:a.

– Jag är positivt överraskad att jag kunde hålla ihop alla delarna. Jag trodde inte att jag skulle cykla så fort, säger Trieb som nu ska göra en ny Ironman i Barcelona i oktober.

– Jag är inte klar på långa vägar med det här, säger Lewa-löparen.