Wetterns A-lag försvann på grund av brist på både spelare och ledare. Men så, i somras, föddes tankar på att starta upp igen. Både bland tidigare spelare och ledare.

– Fredrik Axell försökte ragga lite spelare att komma tillbaka. Samtidigt var vi några som ovetande om det försökte få ihop en ledarstab. Och det gick ju bra på båda håll, säger Lindholm.

Fredrik Axell spelar i laget, med kaptensmärket på bröstet, och kan nu se tillbaka på första hälften av serien.

Artikelbild

| Jonas Franzén och Marcus Lindholm, två av HC Wetterns tre tränare.

– Det har gått bra. Resultatmässigt visste vi väl att det skulle bli lite svajigt, men det är ju inte det viktiga. Vi spelar för att det är kul, och för att ge de yngre spelarna chansen att spela a-lagshockey. Det är ju inte bra för nån om spelarna slutar när de blivit för gamla för juniorhockeyn, eller känner att de inte vill satsa så mycket.

Han fortsätter:

– Nu har vi ett lag i fyran, Motala ett lag i trean och Mjölby ett i tvåan. Det är perfekt för spelarna i regionen att kunna spela på den nivå man känner passar.

Redan från början hade man en stor trupp att bolla med. Och Marcus Lindholm och Jonas Franzén, tränarna, säger att det var tur.

– Vi fick ett rejält manfall redan i första matchen. Ett brutet båtben, en knäskada och så ett par ljumskar som brast.

Fredrik Axell fyller i:

– Det kanske var den uteblivna sommarträningen som gjorde det, säger han och ler.

Men trots det har spelarna ställt upp som man hoppats och att få ihop lag till matcherna har inte varit några problem.

– Vi har lånat spelare från juniorlaget då och då. Och de unga spelare som vill vara med här ska få chansen. Det är ju de som ska ta över sen, säger Jonas Franzén.

Marcus Lindholm:

– Dessutom har vi faktiskt flera killar som är med och tränar med oss men inte vill spela matcher. I onsdags var vi 24 spelare på träningen. I kvällens match är vi 16 utespelare, så killarna har verkligen ställt upp.

Några diskussioner om nästa säsong har man dock inte påbörjat.

– Inte mer än att vi verkligen vill att det här ska forsätta. Det har fungerat så bra och jag tror att alla är nöjda. Att träna en gång i veckan och spela 12 matcher på en säsong är en ganska bra nivå både för spelarna och föreningen, i alla fall just nu, säger Jonas Franzén. Sen hoppas man ju på att kunna ha ett lag i trean framöver.

Under fredagskvällen var det sista matchen innan serien vänder, mot Skärblacka hemma. Det blev till slut förlust med 3–5 i en svängig match.

Målskyttar: Andreas Axell, Gustav Österberg och Kristoffer Österberg.

Publik: Knappt 100 personer.