– Roligt att få snöra på sig skridskorna igen, säger 23-åringen efter måndagens träningspass på XL bygg arena.

IFK Motala har fått lite målvaktskris i elitserielaget sedan Hugo Lundqvist skadat fingret. Lundqvist kan bli borta två månader.

Junioren Elias Johansson har funnits tillgänglig som backup till ordinarie målvakten Jussi Aaltonen, men nu går även Jonatan Sjögren in i IFK:s led igen. Troligen sitter Sjögren på bänken redan i hemmapremiären mot Hammarby på onsdag.

Artikelbild

– Klart att man vill hjälpa sin moderklubb, och det är roligt med bandy. Svårt att tacka nej, säger Sjögren som är med minst två månader i elitserielaget.

Målvakten var annars inblandad i en otäck skada i en B-lagsmatch i december 2017 då han spräckte testikeln i en kollision. Han har inte spelat bandy sedan dess, men det hindrar honom inte från att göra comeback nu.

– Tungt i benen, men roligt att vara med igen, säger han om måndagens pass.

– Det känns bra att få med Jonis. Han är med tills vidare och spelklar direkt, säger IFK:s klubbchef Pär Beckne.

I övrigt i IFK:s sjukstuga ska Eric Lisell ha ett läkarbesök för sina hjärtbesvär inom två veckor. Oklart ännu när han kan spela igen.

Viktor Spångberg missade Broberg-Söderhamn borta i fredags på grund av maginfluensa. Viktor är ett frågetecken även inför Hammarby hemma på onsdag.

I övrigt har IFK:s bortamatch mot Frillesås i Halland spikats av bandyförbundet. Det blir spel nu på måndag, den 19 november.

Med utomhusisen i Motala ska det inte vara någon fara inför Hammarbymatchen.

– Det är bra is, säger Pär Beckne.