– Jag har inte bestämt mig alls om nästa säsong. Men ja, IFK har hört av sig. Men det känns som att de måste komma med något bra för att det ska bli nåt, säger Persson.

Lukas Persson sköt IFK till elitserien 2012 och var med om att åka ur elitserien 2013 med sin moderklubb.

Efter det har han spelat för Tillberga och Tellus och senast nu Kungälv där han vann skytteligan. Men som lag var Kungälv en flopp i allsvenskan och missade kval med stort favoritskap på förhand.

– Vi är inte nöjda med vår säsong. Många trodde att det skulle gå lätt, men vi var för många egon som ville göra det själv, säger Persson.

Vad säger du om IFK?

– De spelade en offensiv bandy och fick utdelning på det.

Överraskande?

– Både ja och nej. Jag trodde inte att de skulle ta sig upp från kvalet, men jag trodde de skulle göra bra ifrån sig.

Lukas Persson är rotad i Göteborg. Han har snickarjobb och han och flickvännen har köpt lägenhet. Snart ska han och IFK höras av igen.

– Det måste till någonting för att jag ska flytta. Jag har inte pratat med tjejen om det heller, säger han.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne säger att det handlar om vad Lukas Persson vill.

– Om han vill flytta hem och spela för oss så löser vi det som han behöver. Om han inte vill är det ju inget konstigt med det, säger Beckne.

– Om han vill är han aktuell för oss, säger klubbchefen.

Lukas Persson hade en mikrodel i IFK:s avancemang till elitserien då han var med och slog Nässjö borta med Kungälv i sista omgången, efter att ha gjort tre mål. Det gjorde att IFK vann serien och fick en på papperet lättare kvallottning.