Maifungdomar bjöd in till matchcamp

Motala AIF har gjort det bra med A-laget i höst. Men det finns fler bra saker i Motalafotbollen just nu. Som helgens matchcamp med P06.

Motala AIF:s P06-lag bjöd in till matchcamp på Idrottsparken och här är det lunchpaus med spaghetti och köttfärssås på lördagen efter matchen mot Kalmar FF. Utbytet med de andra lagen ska fortsätta.

Motala AIF:s P06-lag bjöd in till matchcamp på Idrottsparken och här är det lunchpaus med spaghetti och köttfärssås på lördagen efter matchen mot Kalmar FF. Utbytet med de andra lagen ska fortsätta.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-11-12 06:00

Det var full fart hela helgen på Idrottsparken där tio lag i 13-årsåldern spelade tre matcher var och bodde och umgicks hela helgen på orten. Allt kunde genomföras, trots snöfall över gräsplanerna.

– Vi har en fantastisk vaktmästare i Hans "Putte" Kempe som satte sig i traktorn klockan fyra på morgonen, på eget initiativ. Oerhört uppskattat, säger Maiftränaren Göran Ekh.

Lag som AIK och Djurgården kom från Stockholm, Sturehov från Örebro och Sirius från Uppsala. IFK Mariehamn kom från Åland, utomlands ifrån, Öster kom från Växjö och i övrigt gästade Landskrona, Kalmar FF och IFK Norrköping hemmalaget Maif.

– Roligt att få visa Motala, vi ska ha matcher här varje år har vi tänkt, men också åka till de andra. Men vi fick mycket beröm för vår anläggning, vi kanske är lite hemmablinda och inte uppskattar det vi har. Många lag var lyriska och det kan bli en ny helg i vår där vi också möjligen använder B-planen, säger Göran Ekh och jämför Motalas förutsättningar med att Djurgården hemma på vintern ibland får en sjättedels konstgräsplan att träna på.

Maif spelade fem matcher: 1-2 mot Landskrona, 0-0 mot Kalmar FF, 0-3 mot AIK, 1-0 mot Sirius och 6-1 mot Öster. Finalen vanns av IFK Norrköping, 2-1 mot Djurgården.

Charlie Buyondo och Arvid Kåtorp, två av Maifspelarna, var nöjda med helgen. Nöjt var hela laget som mönstrade 16 utespelare och två målvakter.

– Känns bra att få möta olika storklubbar, säger Buyondo.

– Bra motstånd, instämmer Kåtorp.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!