Jesper Adolfsson är född 1999 och 19 år gammal. Han kommer från allsvenska AIK:s akademi i Solna/Stockholm. Han är mittback framför allt.

Det är genom nye Maiftränaren Christer Perssons kontakter som Adolfsson är aktuell för spel i Motala och redan nu kan visa upp sig.

– Vi får se vad det kan ge, säger sportgruppens talesperson Daniel Soner.

Maif möter Örebrolaget Rynninge på Idrottsparken på lördagen klockan 13.30. Det är hemmapremiär efter 0–3-förlusten mot division 1-laget Assyriska Turabdin i Jönköping i lördags.

Maifs nygamle forward André Rako, som provtränade själv med AIK något pass förra säsongen under sin tid i Vasalund, har sett Jesper Adolfsson en match och en träning hittills.

– Stabil och bollskicklig, kommenterar André Rako.

När det gäller de två unga spelarna från Örebro SK:s akademi, Almin Masic och Albin Zidaric, är de fortsatt aktuella för division 2-spel i år.

– Vi för en dialog med deras agent, säger Daniel Soner.

På målvaktssidan förlorar Maif Robin Mattsson till Åtvidabergs FF. Mattsson har kontrakt med Maif, men kommer att släppas.

– Vi kommer inte stå i vägen för hans flytt till ÅFF, säger Daniel Soner.

Det betyder att Maif behöver ha in en målvakt till i truppen, bredvid nye Oliver Bergman från Brage.

– Vi jobbar med olika alternativ där, säger Daniel Soner.

André Rako, som är tillbaka i Maif efter att ha öst in mål i Vasalund i fjol, ser fram emot att spela matchen mot Rynninge hemma på lördagen.

– Formen är på uppåtgående och det ska bli kul att spela i det här nya projektet. Vi har en duktig tränare, säger André Rako.