Maif-basen om ettan: "Fantastiskt roligt"

Motala AIF är redo att som klubb anta division 1-utmaningen. En ny marknadsgrupp bildas och på tisdag sätts verksamhetsplanen.

Motala AIF:s Ahmed Qasem jublar över målet mot Sollentuna, målet som nu tar laget och klubben till division 1. På torsdagen tackade Maif formellt ja till platsen.

Motala AIF:s Ahmed Qasem jublar över målet mot Sollentuna, målet som nu tar laget och klubben till division 1. På torsdagen tackade Maif formellt ja till platsen.

Foto: Jeppe Gustafsson

Fotboll2019-11-14 15:03

– Fantastiskt roligt, och välförtjänt. Det här blir en annan sorts utmaning. Det är med ödmjukhet och respekt som vi tar steget upp, men vi tar inte steget för att åka ur direkt, säger Maifs fotbollsordförande Marcus Kåtorp.

Efter Karlstadsfotbollens sammanslagning har Maif formellt fått en förfrågan från förbundet om att ta friplatsen. På torsdag lunch tog Maifstyrelsen det formella beslutet att tacka ja till division 1-spel.

På mötet beslutade Maif också att direkt, under ledning av Joakim Ljungqvist, dra i gång en ny marknadsgrupp. Där ska ideella människor formera sig och skapa nya kontakter med sponsorer. Konferenslokalen på IP-läktaren, där det varit sponsorträffar under kvalmatcherna, är tänkt att användas varje match framöver.

– Vi har en fantastisk anläggning som vi ska försöka använda mer på olika sätt, säger Marcus Kåtorp.

På tisdag är det nytt styrelsemöte och då ska en ny reviderad verksamhetsplan sjösättas för ettan. Då ska klubben också komma till skott med den anställning, "doern", som ska bli förre klubbchefen Mikael Larssons ersättare. Namnet kan bli klart då.

Maif har också fått till sig att klubben troligen hamnar i söderettan 2020. Ihop med Linköping.

– Vilka lag vi får möta. Publikmässigt positivt, säger Marcus Kåtorp.

Styrelsens direktiv till tränaren Christer Persson är att lagbygget framöver ska göras med spelare som har rätt attityd. Maif ska se egna talanger och lokala förmågor och spelare utifrån ska vara komplement.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!