LSW har unisont från styrelsehåll och ledare och spelare i herrlaget nämligen bestämt att tills vidare inte prata med media, det vill säga reportrar från MVT.

Anledningen är MVT-sportens intervju med Maifs André Rako inför division 1-starten.

– Många på ungdomssidan blev irriterade och vi tyckte alla att det var för vinklat gentemot klubben. Vi har inget emot André, men det var skrivet på ett för vinklat sätt, säger Kenneth Håkansson, lagledare och styrelseledamot.

Nye LSW-tränaren Johannes Utay svarar inte när MVT ringer, men förklarar beslutet att inte prata med MVT så här i en Facebookchatt:

"På grund av den senaste artikeln i MVT skriven av en Simon Petersson som i grund och botten skulle handla om en ung killes stora genombrott i Motala AIF i stället var vinklad och skriven på så sätt att det handlade till största delen av att sätta LSW IF i ett dåligt och fördömande slag. På grund av detta har vi valt att inte svara på några av era frågor eller ställa upp på något slags reportage för MVT på obestämd tid. Det är inte första gången LSW IF målas upp i ett negativt sammanhang i er tidning. Men det står inget om allt positivt som klubben gör för stan, alla spelare, barn med mera. Det finns alltid två sidor av ett mynt och ska man skriva en sån journalistik så får man stå sitt kast att det blir konsekvenser eller så är man källkritisk och ger en annan chansen att uttala sig! Detta beslut står klubben, styrelsen, ledarna och spelare bakom", skriver Johannes Utay.

LSW vill nu alltså fokusera på att spela fotboll och vill därför inte prata med lokaltidningen. När tystnaden upphör meddelas inte utan är tills vidare.