Lisell ska tillbaka ännu starkare

Det finns flera orsaker till att Eric Lisell inte kan gå fullt i IFK Motala. Men mittfältaren ger sig inte, är på väg tillbaka.

Eric Lisell har varit borta ett par matcher. Men är på väg tillbaka och tränade halva måndagspasset.

Eric Lisell har varit borta ett par matcher. Men är på väg tillbaka och tränade halva måndagspasset.

Foto: Jens Bollius

Bandy2019-09-23 21:00

– Jag knyter näven, mentalt finns det inget som tar mig. Jag ger aldrig upp, jag ska tillbaka ännu starkare och bättre än jag varit tidigare, säger 26-åringen.

Lisell har missat ett par IFK-matcher på grund av sjukdom. Han har haft influensan. Men han är på väg tillbaka. Lisell tränade halva rinkpasset på måndagen och hoppas köra fullt på onsdag. Han ser sig själv som aktuell till Svenska cupen i Lidköping som startar på fredag.

Men ett problem är fortsatt att hjärtmanicken som han har inopererad ibland ger onormala utslag till läkarna i Linköping som har IFK-spelaren under bevakning.

–  De har koll på mig, men det blir ju konstigt med onormal hjärtrytm ibland. Vi vet inte vad det beror på. Man får tänka till lite extra och ta det lite lugnare, säger Eric Lisell som ändå inte tror att osäkerheten med hjärtat ska sätta hinder för honom i den kommande elitseriesäsongen.

IFK möter Västerås SK i cupstarten på fredag eftermiddag. Saknas gör då Fredrik Lönn, Viktor Spångberg och Anton Spångberg. I övrigt ska hela truppen vara tillgänglig.

Tranåslånet Max Golander var med mot Vetlanda i fredags. Men han spelar inte i cuphelgen. Ingen annan spelare är på väg in i IFK-truppen.

– Vi är jättenöjda med truppen som den är, säger klubbchefen Pär Beckne.

IFK Motalas P19-lag har redan inlett Svenska cupen och vann med 2-1 mot Hammarby i Örebro efter mål av Love Lindgren och Adam Lönn. Den sistnämnde avgjorde sent på straff. IFK-juniorerna spelar i vinter i elitserien.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!