Sörensen snart tillbaka – till nygammal tränare

LHC-forwarden Nick Sörensen har fortfarande bekymmer med sin hjärnskakning. I början på nästa vecka hoppas han vara igång med hjärntrappan – och det gör han med den nygamla tränaren Bert Robertsson som huvudansvarig. "Han är väldigt passionerad och bryr sig väldigt mycket", säger Sörensen.

10 april 2019 22:00

LÄS MER:"Jag kan stå i skottgluggen"

LÄS MER:Bergstens hockeykrönika

Minnesförluster, huvudvärk och yrsel. Det har varit flera tunga veckor för Nick Sörensen med sin hjärnskakning. Nu börjar dock läget ljusna och han hoppas på att ansluta till träningarna med laget igen under nästa vecka. Bland alla symptom har han också en bebis hemma som kräver mycket uppmärksamhet.

– Man börjar må extra dåligt när man känner att man kan vara pappa fem minuter om dagen. Men jag har fått mycket hjälp och har varit nere hos min mamma en del som har hjälpt till, så det har inte blivit så tungt för Julia (flickvännen), säger Sörensen.

Under onsdagen presenterades Skellefteås tidigare assisterande tränare, Bert Robertsson, som ny huvudtränare för Linköping HC. En tränare som Sörensen själv hade under säsongen 14/15 då han var i Saik.

– Han är väldigt passionerad och bryr sig väldigt mycket. Han är tävlingsinriktad. Jag har bara haft honom som assisterande coach, men det ska bli spännande att ha honom som huvudtränare. Han är väldigt driven och det ska bli kul att få in en sådan person som tränare. Jag tror det kommer att smitta av sig. När han vill tävla så mycket kommer vi vara tvungna att tävla också, säger Sörensen.

Vad är de stora skillnaderna mellan Tommy (Jonsson) och Bert?

– Det är så nytt det här så hockeymässigt vet jag inte någonting. De kommer antagligen ha lite olika spelidéer. Bert kommer vara lite mer känslosam och ställa väldigt höga krav. Tommy kanske var lite mer tillbakadragen. Som personer är de lite olika. Det är svårt att säga nu eftersom vi inte kört någon träning eller pratat med Bert än.

Finns det något negativt med Bert som ledare?

– Nej, det tycker jag inte. Jag hade honom när jag var 19 år, galen och inte så seriös på de grejerna jag skulle. Jag vet att han kommer vara en bra pådrivare och ingen kommer att kunna glida under radarn. Jag tror det kan vara bra för oss att få in en kille som tränar tävling varje dag.

Man kommer inte kunna glida runt alltså.

– Nej, det handlar inte bara om att glida utan mycket grejer runt omkring också. Om det är en sak jag vet att han kräver så är det att man gör sitt bästa – varje dag, hela tiden. Skellefteå har alltid varit ett lag som jobbar extremt hårt och oftast är det hela laget som gör det. Jag antar att det är det han vill se i oss också och det kan vara bra för oss. Förra säsongen började vi dra åt lite olika håll mot slutet och då blev det som det blev... vi fick ta sommarlov mitt i vintern.

Under tiden som Robertsson varit i Saik har norrlänningarna varit i SM-final sex gånger och vunnit två av dem. Därmed är det en hel del vinnarmentalitet som kommer in i truppen.

– Jag tror att alla som sätter på sig skridskorna i vårt lag gör det för att vinna. Det krävs extremt mycket för att vinna. Jag själv har aldrig vunnit någonting. Jag har förlorat två finaler i JVM och en final med Skellefteå. Men Bert vet vad som krävs för att vinna och har tränat vinnande lag. Det hade varit jäkligt kul att vinna någonting med Linköping. Jag hoppas att han kan hjälpa oss med det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi