I början av veckan hade LHC-ordföranden Roger Ekström en träff inplanerad med tjänstemän på Linköpings kommun för att diskutera framtiden för Saab arena. Efter femton år anser ishockeyklubben att det bör göras en investeringsplan – och att kommunen gör den tillsammans med berörda parter.

LHC presenterade i höstas en treårsstrategi som träder i kraft från och med i höst och förhoppningen är att få med Linköpings kommun på en överenskommelse för arenan på lika många år.

– Positivt möte. Känns bra att diskussionen är igång, säger Ekström och bekräftar att det tillsatts en styrgrupp med representanter från klubben, kommunen och Visit Linköping.

Peder Brandt vill inte säga så mycket i nuläget utan konstaterar att det var en första träff och att det så här långt ”är på diskussionsstadiet”.

– Det är klart att vi diskuterar Saab arena. Det har vi gjort hela tiden, säger han.

Saab arena, som då hette Cloetta center, stod klar hösten 2004 och LHC anser inte längre att den är den topparena i Sverige som den var när den byggdes.

– Jag känner att det gjorts saker kontinuerligt. Sen får man ta en diskussion för framtiden. Det gäller att vara observant och hålla efter hela tiden, säger Peder Brandt.

Men det finns ingen klar plan för exakt vad som ska göras?

– Nej.

Saab arena ägs av Linköping kommun via bolaget Lejonfastigheter.