Nya besked om LHC:s backstjärna

Comebacken dröjer för LHC-backen Lukas Bengtsson. Prognosen just nu: spel som tidigast på lördag

22 januari 2019 14:00

– På torsdag (mot Frölunda) räknar vi definitivt inte med honom. Förhoppningsvis i helgen, men då måste det nog hända något bra, säger Tommy Jonsson, tränaren, efter tisdagspasset i Saab arena.

Lukas Bengtsson, som genomgående varit LHC:s bästa försvarare under säsongen, tränade inte och har överhuvudtaget inte funnits med sedan bortamötet med Djurgården för en och en halv vecka sedan.

Enligt våra uppgifter rör det sig om problem med luftrören som inte vill släppa och som han mer eller mindre dragits med sedan landslagsturneringen i Ryssland före jul.

– Jag ska inte uttala mig om det, men det är något förkylningsaktigt, säger Jonsson.

En annan tänkt toppback, Mattias Bäckman, tränade med laget under första delen av måndagspasset och är sakta på väg tillbaka efter sin långvariga höft- och ryggskada.

– Vi mjukstartar med honom och har en plan som vi följer. Det får inte bli för intensivt. Om allt går som vi tänkt kan det förhoppningsvis vara aktuellt med spel i nästa vecka, säger Tommy Jonsson.

Forwarden Nick Sörensen var inte med Rögle senast, men är nu tillbaka – och tanken är att matcha honom i en tänkt toppkedja med formstarka duon Derek Roy och Broc Little.

– Broc och Derek är väldigt offensiva och vi vill ha ett bra komplement där. Nick är kraftfull i åkningen och vi vill gärna testa det. Det finns också andra alternativ som det inte riktigt finns utrymme för just nu, säger Jonsson.

Transfermarknaden stänger om en knapp månad och för tillfället är det inte aktuellt med LHC-värvningar.

– Vi pratar om det och håller koll. Det ska vara något på marknaden som är intressant i så fall. Om Lukas och Mattias (Bengtsson och Bäckman) är hela känns det bra. Vi känner ingen panik utan får ta ett beslut när de är tillbaka, säger Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten