Nu är också han klar för spel i LHC

Men är det inte Patrik Lundh som är med på LHC-träningen igen? "Bara att tuta och köra", säger forwarden.

Patrik Lundh är tillbaka i full träning.

Patrik Lundh är tillbaka i full träning.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-12 16:15

På måndagen kunde vi berätta att femton av sexton forwards i Linköping HC var med och körde för fullt på träningen. Nu är även Patrik Lundh klar för spel.

För några veckor sedan upptäcktes att han fått en fraktur i ena foten och det befarades att han skulle bli borta under ganska lång tid. Men läkningen har gått bra och anfallaren är redo för spel igen. Med tanke på konkurrensen och två raka vinster före uppehållet lär det dock vara tveksamt med spel redan mot Leksand på torsdag.

– Det är tuff konkurrens nu, så vi får se vad som händer. Men allt har läkt ihop och allt känns bra. Det är bara att tuta och köra, säger Patrik Lundh.

  Varit orolig?

– Klart att det var lite ovisst innan man visste hur lång tid det skulle ta. Som tur var behövdes ingen operation. Jätteskönt att köra med grabbarna igen. Du är härnere även när du är skadad, men kör mest efter eget schema.

Av träningen att döma såg kedjorna ut som senast och skadeåtervändarna med Lundh, Joe Whitney, Dan Pettersson och Filip Karlsson var placerade som extragubbar i olika formationer. Tipset för dagen är att Whitney är den som ligger allra närmast comeback. 

Om inga nya skador eller sjukdomar dyker upp talar det mesta för läktarplats för övriga tre.

– Formen kändes helt okej. Det var ingen större skillnad mot hur det brukar kännas. Jag har kunnat hålla igång bra med konditionsträning och har inte varit borta så länge, säger Patrik Lundh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!