Melin: "Har flera bra kullar som kommer"

Med en 5–1-seger i den andra åttondelsfinalen mot Almtuna är LHC:sJ18-lag redo för kvartsfinal. "Vi har utvecklats jättemycket och blivit tydligare i våra roller", säger tränaren Andreas Melin.

23 mars 2019 21:00

Seriesegrare i fortsättningsserien efter jul och nu vidare till kvartsfinal efter 2–0 i matcher mot Almtuna i åttondelen. Det har onekligen gått bra för LHC:sJ18-lag den här säsongen. LHC:sJ18-tränare Andreas Melin lyfter fram utvecklingen som gått spikrakt uppåt efter jul.

– Vi har verkligen spelat på våra styrkor. Våra backar har gjort det enkelt, spelat väldigt fysiskt och hållit rent framför mål. Vi har släppt in jättelite mål. Samtidigt har vi forwards som är snabba och skickliga som gjort mycket mål. Det låter som en perfekt kombination, men vi har verkligen lyckats spela på våra styrkor, säger Melin.

Är J18-kullen en stark kull tycker du?

– Ja, de senaste åren har vi haft starka kullar hela tiden. Det är mitt tredje år som coach och för två år sedan tog vi brons och förra året kom vi fyra. Nu har vi ett bra läge att komma topp fyra igen. Vi har flera bra kullar som kommer. Det räcker med att kolla på de som skrivit A-lagskontrakt nu. Det kommer ett helt gäng med juniorer som går bra, säger Melin efterföljt av en uppräkning av alla spelare som är i A-laget nu eller på väg dit.

Visst är det en nackdel att LHC:s A-lag inte tog sig till slutspel. Men för juniorlagen betyder det extra förstärkning till slutspelet.

– J20-laget fick ett tillskott från A-laget med fyra spelare efter att de åkt ut, vilket gör att vi får ner några från J20. Det går hand i hand. När A-laget åkt ur, vilket vi absolut inte vill, har det ändå varit positivt för juniorerna, säger Melin.

Eftersom LHC vann serien efter jul är de rankade etta och får välja motståndare först i kvartsfinalerna. Dock är det först klart under söndagen vilka lag i resterande åttondelar som gått vidare.

– Vi vill inte åka allt för långt och sedan beror det på vilka J20-laget ska möta. Vi har några killar som kan köra i båda lagen. Än så länge har vi inte dubblat någon men kan vi hålla oss hyfsat nära varandra är det jättebra. Om vi är på olika ställen i Sverige blir det dock lite svårt.

Är målsättningen att ta er hela vägen?

– Absolut, det är alltid målsättningen. Målsättningen är att utbilda killarna men det finns ingen bättre utbildning än att vara i Nyköping under SM-helgen och spela de allra tuffaste matcherna. Vår målsättning är därför att ta oss dit och då vill man också gå hela vägen. Det är inget snack om det.

Är det någon eller några spelare som du vill lyfta fram lite extra?

– Jag har så många duktiga killar så det känns bara fel att lyfta fram någon. Däremot skulle jag kunna lyfta vår målvakt, Hugo Ollas, lite extra. Han har varit jätteduktig på slutet. Han är två meter lång och kom med i U17-landslaget här nu. Han gör det jättebra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi