Målvakten blev LHC:s hjälte mot Rögle

Linköping HC nollade nästan Rögle – och tog tre tunga poäng i SHL-hockeyn. Stor matchvinnare: målvakten Jacob Johansson.

19 januari 2019 14:05

Det skiljde fem poäng mellan femman LHC och elvan Rögle.

Nu skiljer åtta.

Då förstår ni vilken viktig seger som ett skadeskjutet LHC tog i Ängelholm. En stark och uppoffrande försvarsinsats i allmänhet och storspelande Jacob Johansson i synnerhet låg bakom den efterlängtade triumfen.

Det blev till slut 3–1 och LHC-jubel i Ängelholm.

Rögle dominerade spelmässigt i en dryg period och tvingade ovannämnde Johansson till några riktigt vassa parader. Ändå var det gästerna som tog ledningen när Anton Karlsson satte pucken i krysset efter Adam Brodeckis snygga framspelning.

Där svängde det.

LHC flyttade upp positionerna, tog för sig sig mer, klarade några utvisningar i rad och kunde dessutom utöka till 2–0 när Broc Little åkte slalom genom hemmaförsvaret och avslutade högt även han.

Elegant värre.

Rögle vann skottstatistiken med 15–6 i perioden, men LHC var tätt bakåt och effektivt framåt.

Så fortsatte det.

Hemmalaget var tvunget att jaga i slutperioden och skapade en del, men saknade den sista skärpan och med utplockad målvakt kunde i stället Eddie Larsson från egen zon valla in 3–0 i öppen bur.

Jacob Johansson såg in i det sista ut att hålla nollan, men med 48 sekunder kvar på klockan kom reduceringen genom Samuel Jonsson. Men det var för lite och för sent för att det skulle bli spännande.

LHC saknade sex mer eller mindre tunga namn och utöver avstängde Dan Pettersson var bland andra Lukas Bengtsson, Mattias Bäckman eller Nick Sörensen inte heller med.

Ändå seger och befäst topp sex-plats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten