Örebro fortsätter att spöka för Linköping HC i SHL-hockeyn. Ledning med 4–3 – men så kvittering med bara 40 sekunder kvar bakom en i övrigt storspelande Jacob Johansson.

Har ni hört det förr?

Jo, det har ni.

Artikelbild

Men den här gången blev det i alla fall LHC-seger i förlängning.

En galen match avslutades med att Broc Little tryckte in 5–4-pucken.

Om det hände något i första perioden?

Kan man säga.

Det var 20 fullständigt galna minuter med mål, utvisningar, missad straff och vändningar och det hände saker precis hela tiden. Örebro behövde bara 48 sekunder för att ta ledningen genom Rodrigo Abols – och innan halva perioden var spelad lyste 0–3 på resultatavlan nästan som ett hån mot hemmalaget.

LHC var bräckligt och sårbart och såg slaget ut – men reste sig och kom tillbaka.

Mot alla odds.

Det togs time out, Jacob Johansson bytte av Jonas Gustavsson i målet, Jimmy Andersson spräckte nollan och Chad Billins reducerade ytterligare. Plötsligt var Örebro precis lika ihåligt och mål av Andersson (igen) och Adam Brodecki i andra perioden fullföljde hemmalagets vändning till 4–3.

Örebro fick chansen till fem minuters spel i fem mot fyra när Dan Pettersson ådrog sig matchstraff efter tackling i ryggen på Rodrigo Abols, men LHC försvarade sig bra och var till och med nära mål framåt när Daniel Olsson Trkulja prickade ribban.

Inte bara Pettersson försvann, utan även Nick Sörensen som föll i isen med huvudet före efter en närkamp framför mål och spelade inte mer efter det.

LHC såg ut att hålla undan, men med bara 40 sekunder kvar att spela kom kvitteringen genom Aaron Palushaj. Bittert för hemmalaget, som strax dessförinnan kände sig blåst på en till synes klar utvisning när Adam Brodecki fick en klubba i ansiktet.

Det kunde ha blivit fyra minuters utvisning, det kunde ha blivit spel i fem mot tre – men det blev i stället mål åt andra hållet.