LHC-tränaren: "Jag var nervös"

Tillbaka i Gävle – som vinnare. ”Det var nervöst i början, men gick över ganska snabbt”, sa Tommy Jonsson.

6 december 2018 22:20

Brynäs mot LHC i SHL-omgång 24.

Det kunde ha varit en match vilken som helst.

Om det nu inte varit för Tommy Jonsson.

Född och uppväxt i Gävle, spelare och ledare i Brynäs under mycket stora delar av sitt liv – och nu för första gången i motståndarbåset i det som numera kallas för Gavlerinken arena.

Det var en speciell känsla för LHC-tränaren.

– Jag har blivit påmind om det sedan vi möttes i Linköping och det är klart att det var speciellt. När jag gick ut till match var jag nervös. Det bara kom. Small till så. Det här är ett ställe jag har sprungit sedan jag var barn. Spelat själv och upplevt otroligt mycket som ledare med olika lag, sa han efter klara och imponerande 5–2-segern.

Vad var du nervös över?

– Det är bara en känsla. Det är svårt att förklara det. Men det är många gamla minnen som dyker upp. Det slog mig…var fan står jag någonstans? Just det, jag är i Gavlerinken. Det var roligt.

Han tog SM-guld med Brynäs 2012, med ett lag med en generation unga spelare med Jakob Silfverberg i spetsen där väldigt många slog igenom snabbt och blev stjärnor, han fick sparken några år senare och har totalt gjort 16 år som ledare i klubben på olika nivåer.

– Att spela i en stad där man vuxit upp och har så många bekanta…jag förstod att det skulle bli annorlunda och det var det också. Jag har hängt så mycket i den här arenan, upplevt så mycket fantastiskt och har så många fina minnen härifrån.

Det har blivit några timmar.

– Ja, herregud. Jag kan varenda vrå.

LHC-tränaren är dessutom uppvuxen i stadsdelen Sätra och flera av nuvarande spelare och ledare runt Brynäs A-lag var även med när han var där.

– Det är klart att Brynäs betytt enormt mycket för mig. De får gärna vinna alla matcher utom mot oss. Nu är det Linköping som är mitt lag. När du går ut i strid gör du allt för att vinna. Oavsett motstånd. Då handlar det om att göra uppgiften fullt ut.

LHC – svårt sargat av skador och sjukdomar och med spel på bara fem backar – hamnade i underläge med både 0–1 och 1–2, men vände efter mål av Adam Brodecki, Johan Södergran och Andrew Gordon till 4-–2 i andra perioden och hade sedan full koll på läget.

– Jag tycker att vi varit på gång en längre tid nu, sa Tommy Jonsson.

Det egentligen enda negativa: ovannämnde Brodeckli tvingades utgå och spelade inte alls i sista perioden.

– En säkerhetsåtgärd, sa assisterande tränaren Johan Åkerman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten