LHC: "Stundtals briljant spel"

Med lite drygt en och en halv vecka kvar till SHL-premiären börjar pulsen höjas och det märks att säsongen är på ingång. "Att bli testad på allvar är det vi längtar efter", säger LHC-tränaren Bert Robertsson.

5 september 2019 09:30

LÄS MER:  "LHC-back sliter med sina skador

LÄS MER:  "Vi måste inse allvaret"

Linköping HC har spelat sex träningsmatcher varav fem har slutat i förlust – där motståndet i den enda segermatchen var allsvenska AIK. Senast blev det en tung 1– 5-förlust mot ett starkt Malmö i Ljungby. 

– Malmömatchen var ett jäkligt bra test för oss. Stundtals gör vi saker bra och stundtals faller vi i från och det blev ett litet stresstest. Malmö forecheckade stenhårt och där var det tydligt att vi tappar vår spelidé. Det är egentligen det svaret vi ville ha. Tål vi den pressen som Malmö sätter på oss? Stundtals och stundtals inte. Det har vi pratat om och vi är överens om att vi kunnat göra många saker bättre i den matchen, säger Bert Robertsson. 

LÄS MER:  "Vem är LHC:s Emil Sylvegård?"

På söndag sker det stora genrepet inför premiären mot HV71. Där och då ska laget vara påkopplade inför säsongsstarten mot Djurgården – ett möte som LHC inte direkt kommer gå in som favoriter i. 

– Det är jättespännande. Vi har ett väldigt ungt lag och en trupp som är sammansatt. Att bli testad på allvar är det vi längtar efter och att få ta det där ifrån. Vi har många spelare som har en utvecklingspotential som är fantastisk, och dit ska vi hitta. Det finns inget bättre sätt att hitta dit i en skarp situation, säger Robertsson. 

Det är en lång säsong med 52 omgångar. Var i processen känner du att ni är nu? 

– Vi är ganska tidigt. Säsongen har inte ens börjat och det är lite klyschigt men den där processen håller på hela säsongen och ska vara finslipad tills när det är dags att gå in i slutspel. Sedan ska man ha en respekt för vad som krävs för att ta sig till slutspel över huvud taget.  Vi har stundtals briljant spel och är jätteuppoffrande och stundtals är vi inte riktigt där och orkar inte hålla i disciplinen och vårt koncept. För att vara framgångsrik i dagens hockey måste du kunna spela med pondus och självförtroende och det är det man ska falla tillbaka till när det blir lite kaosartat. Vi är precis i början på den resan. 

Under onsdagsträningen gick inte Nick Sörensen på is samtidigt som Anton Björkman har en åkomma och Dan Pettersson fortfarande kör på sin rehab. Därmed ser skadeläget ganska ljust ut inför att laget går in i skarpt läge. 

– Vi ligger fortfarande i tunga träningsperioder så jag tycker många håller humöret och intensiteten uppe. Det är ett bra kvitto på att vi börjar vänja oss vid en hård anspänning. Det känns skönt att vi tål det. 

Hur kommer träningsupplägget se ut nu? 

– Vi kommer göra små små justeringar men ska fortsätta hålla en hög nivå på våra träningar. Vi har väldigt många som har en hög utvecklingspotential och då behöver vi träna bra också. 

Vad är små justeringar då? 

– Lite kortare ispass där vi till och med höjer intensiteten ytterligare för att få ett högt tempo i det vi gör. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi