LHC-forward har insjuknat – osäker för spel

Under tisdagsmorgonen var flera LHC-spelare borta från träningen. En av dem är Olle Lycksell som är sjuk – och därmed osäker för spel till torsdagens match mot Färjestad.

22 oktober 2019 18:00

Utöver de långtidsskadade spelarna Mattias Bäckman och Anton Björkman är nu Filip Karlsson och Joe Whitney borta på obestämd tid. 

– Filip har en underkroppsskada och det tar vi dag för dag. Men det ser mörkt ut för spel den här veckan om man ska vara realistisk. Whitney är borta på grund av en överkroppsskada och han blir nog borta ett par tre veckor räknar vi med, säger LHC:s assisterande tränare Daniel Eriksson. 

Tidigare var Sebastian Karlsson sjuk, och missade matchen mot Oskarshamn, men har nu kommit tillbaka till träning. Istället har Olle Lycksell, som är poängbäst i LHC med sina sju poäng, insjuknat och är osäker för spel till på torsdag. 

– Vi tar det alltid dag för dag vid sjukdom. När det gällde Sebastian var han riktigt risig under fredagen och vi tog en kontakt igen under lördagen. Då var han inte i spelbart skick. Det blir samma sak med Olle nu, säger Eriksson. 

Men det är inte magsjuka eller något sånt? 

– Nej, det är inget sånt som tur är. Då brukar det komma som ett brev på posten att andra blir sjuka med. Utan det är något som kan vara bra i morgon eller dåligt i morgon också. 

Det amerikanska nyförvärvet Sam Lofquist ansluter under onsdagen, men det är dock osäkert om han hinner till morgonens träning. Klar för SHL-spel blir han troligen inte förrän nästa vecka.

– Jag har inte sett honom i detalj den senaste säsongen men har en minnesbild av att det är en offensiv pjäs med ett bra skott och en bra blick för de delarna i spelet. Sedan är han back och då ingår det försvarsspel likväl. Men det är där vi hoppas att han ska addera spets till vårt lag, säger Eriksson. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi