"Jag har offrat mycket för LHC"

En dröm går i uppfyllelse när LHC-backen Anton Karlsson flyttar till USA. "Jag kommer att dö nyfiken om jag inte tog den här chansen", säger han.

9 maj 2019 07:00

Att Anton Karlsson efter många år skulle lämna Linköping HC har varit klart ganska länge – och häromdagen blev det klart med nästa adress. Intresse fanns från klubbar i Sverige, men valet föll på Columbus Blue Jackets farmarlag Cleveland Monsters i AHL.

Onekligen ett udda klubbval och 25-årige smålänningen förklarar varför:

– Det blir ett nytt och spännande kapitel i karriären. Det har varit en pojkdröm att få spela i Nordamerika på liten rink och jag har haft en vision om det här i ganska många år. Nu har vi fått till det och. . .ja, jag känner att kommer att dö nyfiken om jag inte tog den här chansen. Jag tackar min agent Lars Cederström och mentor Joachim Norell för hjälpen.

Cleveland – där Gabriel Carlsson, en annan före detta LHC-back, huserar – gick till AHL-slutspel, men åkte ut i andra rundan. Tanken är att Karlsson ska spela i farmarligan, men han kommer att vara med på Columbus träningsläger i höst och har därmed chansen att till och med slå sig in i NHL.

– Jag kommer att gå all in. Det är upp till mig att spela tillräckligt bra. Jag har fått en bra känsla för organisationen och att de tror på mig, säger försvararen, som kom till klubben som 17-åring och med sin uppoffrande spelstil växt ut till en fansfavorit i LHC-tröjan.

Hur känns det att lämna Linköping?

– Det är en stad som känns hemma och det har varit en trygghet i alla år. Jag har offrat mycket för LHC och kramat ur varenda svettdroppe. Jag kan ödmjukt säga att det nog inte var många som för sex–sju år sedan trodde att jag skulle nå det här.

Besviken på LHC?

– Nej, jag fick ett erbjudande som jag inte kunde acceptera. Det var dags att gå vidare, säger Anton Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten