Hur kan det vara så olika regler?

LHC ska ha stort beröm för insatsen i Gävle. Den inkonsekventa bedömningen är det värre med.

6 december 2018 22:09

Har inte i detalj hunnit med att studera svensk ishockeys regelbok, men har ytterst svårt att tro att det står något om olika regler i Linköping och Gävle. Men när Brynäs gjorde 1–0 i torsdagsmötet fick jag en bestämd känsla av att 1) spelet redan var avblåst för blockering och 2) LHC-målvakten Jacob Johansson dessutom blev pååkt.

Utvisning?

Nja, tycker jag inte.

Mål?

Knappast det heller, va?

Domarna på isen såg inte situationen eller tyckte åtminstone inte att den var värd att blåsa för. Uppenbarligen var Christer Lärking & Co i situationsrummet i Stockholm av samma uppfattning. Att det inte ens tittades på och gjordes en videogranskning var det märkligaste av allt.

Jag har i grunden inga problem med att sådana mål inte döms bort – det är mål vi vill se och målvakterna ska inte fridlysas – men frågar mig då samtidigt hur i hela världen det som Olle Lycksell gjorde mot Malmö senast inte kunde bli godkänt.

Någon måtta på inkonsekvensen borde det vara även i SHL. Hur i hela världen ska annars spelare, ledare och publik veta vad som gäller? Det kan inte vara så att en sak inte är tillåten i Linköping, men är det i Gävle. Som det är nu dömer en del efter regelboken, en del med sunda förnuftet och en del knappt alls.

Det fungerar inte.

Med tanke på förutsättningarna var det en riktigt stark LHC-insats mot formstarkt (men för dagen blekt) motstånd. Det kommer att bli ett jäkla race för att nå en topp sex-plats och då kan just den här typen av vinster bli avgörande.

Många var bra, många spelade mycket och Chad Billins allra mest. Tillsammans med Derek Roy var han också bäst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten