Han tror på spel – efter smällen

Nick Sörensen hoppas på spel efter smällen mot Örebro.

LÄS MER: LHC-spelaren anmäld efter tacklingen

Dagen efter den minst sagt händelserika matchen (seger med 5–4 efter förlängning) var det bara kort träning för Linköping HC. Eddie Larsson och Nick Sörensen vilade, men tanken är att båda spelar i lördagens bortamöte med Rögle.

Larsson gör det definitivt, medan det finns ett visst frågetecken för Sörensen som föll mer eller mindre handlöst i isen efter en närkamp framför mål och inte spelade vidare efter det.

– Nick följer med till Ängelholm och vi tror att han spelar. Men det är inte hundra procent, säger Tommy Jonsson, tränaren, som räknar med att Dan Pettersson blir avstängd i minst en match och därmed inte är tillgänglig.

Fredrik Karlström återkommer i laget och går in i fjärdekedjan där James Wright i så fall tar över Petterssons centerplats. Olle Lycksell tränade med Derek Roy och Broc Little, medan Johan Södergran kamperade med Filip Karlsson och Adam Brodecki.

Fortfarande saknas backtrion Lukas Bengtsson (sjuk), Mattias Bäckman (börjar träna med laget i nästa vecka) och Almen Bibic (ännu inte spelklar efter hjärnskakningarna).

– Det var en märklig och svåranalyserad match mot Örebro, men totalt sett gjorde vi fler bra än dåliga saker. Vi fick många käftsmällar, men visade inga tecken på att fly och hittade ett sätt att vinna. Det var två viktiga poäng, säger Tommy Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa