"Det var en dröm som kom till mig"

Dan Pettersson har inte spelat många LHC-matcher under försäsongen. Men han spelade den första – och kommer att spela den sista.

5 september 2018 17:00

LÄS MER: Candevi: "Han kan bli center i en fjärdekedja"

LÄS MER: Krönika: Spelarna måste göra det de värvats för

– Perfekt att få en match i kroppen innan serien börjar. Den behöver jag, säger Dan Pettersson.

Det har varit en skadefylld sommar för Linköpings HC.

Och för Dan Pettersson.

Värvad av Södertälje från Västervik och tanken var att 25-åringen skulle spela allsvensk hockey även i vinter. Men så hörde LHC av sig sent och centern hamnade i SHL i stället. Han spelade (och gjorde mål) mot Vita Hästen i första träningsfajten, men skadade ljumsken på träningen efter och har inte spelat något sedan dess.

Inte förrän nu.

Mot Färjestad i Mjölby på torsdagskvällen.

– Vad har det gått nu? Måste vara fyra veckor eller något sådant. Det har gått enligt planen och nu är det läkt, säger han.

Formen?

– Lite rostigt är det väl, i synnerhet som jag inte hann komma in i grejerna innan det hände. Det handlar om allt från tajming till att du ska åka och tänka samtidigt som du har en massa spelare omkring dig. Det går inte att jämföra med när du åker och gnuggar själv.

Av det du upplevt så här långt – stor skillnad mellan allsvenskan och SHL?

– Klart att det är skillnad. Det är skickligare spelare och du måste vara kvickare i tanken, men samtidigt är det fortfarande hockey, det är inte. . .

Hjärnkirurgi?

– Nej, exakt. Haha.

Södertälje hade räknat med den storväxte centern och reagerade surt när det blev LHC i stället.

– För mig var det ett enkelt val. Det var en dröm som kom till mig och något som jag jobbat hårt för i många år. Så det gick fort. Man kan tycka vad man vill om reglerna, att datumet borde ligga tidigare, men det är inget som jag kan påverka, säger Dan Pettersson.

I genrepet mot Färjestad får LHC också tillbaka Jonas Gustavsson och Adam Brodecki som var sjuka senast. Däremot är det frågetecken för Lukas Bengtsson som träffades en av hård puck mot Örebro.

– Det är 50–50 att han spelar, säger Tommy Jonsson, tränaren.

Matchdags

Linköpings HC–Färjestad

Träningsmatch, torsdag 19.00, Pro train arena, Mjölby

Corren tippar: 3–2

Läget i laget: Jonas Gustavsson, Dan Pettersson och Adam Brodecki tillbaka. Lukas Bengtsson osäker. Sebastian Karlsson och Filip Karlsson skadade.

Notera: Färjestad, som satsat hårt och tippas i toppen, slog Brynäs med 5–1 i fredags. Då hade man en ren Johansson-kedja: Martin, Linus och Alexander.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten