Det talar emot Zackrisson i LHC

Patrik Zackrisson blir inte kvar i Dynamo Moskva och det får LHC-fansen att hoppas. Men enligt vad Sporten erfar är första beskedet från centerstjärnan tydligt: han vill vara kvar utomlands.

1 juni 2019 13:22

Att Linköping HC och general managern Niklas Persson håller kontakten med Patrik Zackrisson och vill ha honom tillbaka är ingen hemlighet. Det har vi berättat flera gånger tidigare. Just nu är man också på jakt efter två toppcentrar för att spetsa truppen och 32-åringen skulle passa in i den beskrivningen.

Zackrisson, som tidigare gjort totalt sex säsonger i klubben, hade ett år kvar på kontraktet med ryska Dynamo Moskva, men har nu köpts ut och det är helt klart att han inte blir kvar. Efter succé i Sibir Novosibirsk (42 poäng på 56 matcher) hade han i vintras en sämre säsong i grundserien i KHL, men avslutade starkt med nio poäng på elva matcher i slutspelet.

Nu är det oklart var karriären går vidare.

OS-centern från 2018 är ett hett namn för ett flertal SHL-klubbar, med enligt olika uppgifter Leksand, LHC och Djurgården längst fram i kön. Men från mycket säkra källor vet Sporten att Sverige inte är första alternativet utan huvudspåret är att stanna utomlands. Det gör att det med största säkerhet kommer att dröja innan Zackrisson skriver på en för svensk klubb – om han överhuvudtaget gör det.

Det som i det läget kan tala för LHC i en sådan dragkamp är att han varit där tidigare och att han har bra kontakt med Niklas Persson. Hans senaste SHL-klubb var Skellefteå – under ledning av nye LHC-tränaren Bert Robertsson. Det som talar emot, utöver intresset från andra klubbar, är att familjen har sitt fasta boende i Sigtuna strax norr om Stockholm.

Vi har sökt Patrik Zackrissons agent, men så här långt utan svar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa