"De kallade oss för lapptäcke"

Det gör ont när drömmar dör – och resor tar slut. Som för Kim Martin Hasson och Denise Altmann på torsdagskvällen.

22 mars 2019 07:00

– Jag är stolt över laget och vad vi gjort. Många kallade oss för lapptäckte i början av säsongen och nu gick vi till en ny final. Sen vill man ju alltid ha det där guldet, sa Martin Hasson.

– Alltid lika jobbigt att förlora. Vi får stötta varandra nu, sa Altmann.

Den sistnämnda lade av redan efter förra säsongen (som slutade på samma sätt), men kom tillbaka under hösten. Nu ska hon senare under våren spela B-VM för Österrike, men sedan är karriären över.

Igen.

– Jag får väl se om jag kan hålla mig borta den här gången, men nu är det slut. Det känns så. Det känns som jag är klar, sa Denise Altmann.

Men det har varit roligt att spela i vinter?

– Absolut. Väldigt roligt. Fram till den här matchen.

Vad hände i början?

– Jag vet inte. De fick med sig allt och det var som om vi blev stillastående och rädda.

Kim Martin Hasson fick hoppa in som målvaktsreserv i fjärde finalen, men det var ett högst tillfälligt inhopp. Däremot är hennes tid som general manager nu över och inom kort börjar hon på annat arbete i klubben.

Facit som ansvarig för damlaget:

Tre finaler på fyra år.

Men inget guld.

– Nu skakade vi om om Luleå rejält, men lyckades inte få till det sista. Det har varit en jättehäftig resa som jag är stolt över att ha varit med på. Men nu är det slut.

Vad har Luleå som inte andra klubbar har?

–  De har den bästa budgeten och kan ge sina spelare lite mer än vad andra klubbar kan. Vi har det bra i Linköping, men vi är lite längre ned på den listan, sa Kim Martin Hasson, som till nästa säsong kommer att finnas med som lagledare och komplettera tränarduon Madeleine Östling och Jay Hasson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten