De får guldtipset av LHC-tränaren

Linköpings HC placeras långt ned i SHL-tipsen. ”Vi kan vara med och tampas om det", säger Tommy Jonsson, tränaren.

4 september 2018 14:42

Inte oväntat blir Växjö jättefavorit att försvara sitt SM-guld. På tisdagens årliga upptaktsträff inför seriestart – den här gången på Vasateatern i Stockholm – fick regerande mästarlaget tio av fjorton tränarröster.

Färjestad fick två röster, Frölunda och Malmö varsin.

LHC?

Inte en enda.

Som väntat.

I stället var det betydligt fler bland tränare, spelare, journalister och annat löst folk som inte riktigt visste var LHC stod – och som förutspådde en plats på nedre halvan av tabellen och en bit ifrån en direktplats till kvartsfinal.

– Jag kan kanske förstå att vi är något svårplacerade. Det finns flera olika anledningar till det. Placeringen i fjol, det är lite nytt på ledarsidan. . . så det ser jag inte som något konstigt, säger Tommy Jonsson.

Var ska ni hamna för att du ska vara nöjd?

– Så högt som möjligt. Jag vill få in en mentalitet där vi är framgångsrika. Det är det vi går för. Vi har inte diskuterat några resultatmål på det sättet utan mer vad det är som gör att vi blir ett vinnande lag.

Själv lade LHC-tränaren sin röst på Färjestad.

– Vi var tvungna att välja ett lag och jag tycker att Färjestad ser intressant ut. Men det är kanske åtta-tio lag som kan vara med och tampas om det. Däribland vi.

Varför tippade du inte LHC?

– Jag vet att jag har fått stämpeln att alltid säga att mitt lag ska vinna. Men nu är jag ny i föreningen och känner inte föreningen fullt ut än. Det vill jag göra innan jag säger en sådan sak.

Backen Almen Bibic tvekade dock inte när han på scenen fick frågan om LHC-målet för säsongen.

– Vi går för guldet, sa han bestämt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten