Blev dubbelseger för LHC-profilen

Snacka om lyckad lördag för James Wright. ”Seger både för oss och Liverpool. Kan inte bli bättre”, sa han och log.

21 januari 2019 07:00

LÄS MER:"Det var lite svettigt"

LÄS MER:"LHC har skaffat sig ett bra läge"

LHC-centern hann knappt avsluta matchen, komma in i omklädningsrummet och jubla efter 3–1-segern förrän han tog upp mobilen för att kolla resultatet i en annan match i en annan liga i en annan idrott.

Jodå.

Slutade bra även där.

Liverpool vann till sist mot Crystal Palace och befäste topplatsen i Premier league.

– Det var tydligen en rysare på slutet. Jag får kolla på målen och klippen i bussen på vägen hem, sa James Wright.

Kanadensaren håller på LHC, men som ni säkert redan förstått finns också LFC nära hjärtat. Det blir mycket ishockey i livet, men om han själv får välja tittar han helst på – fotboll.

– Det har varit några tuffa år för oss, men jag hoppas verkligen att vi kan gå hela vägen den här gången, sa han och då pratade han alltså om Liverpool.

Fast det där sista gäller förstås LHC också.

Wright, med 150 NHL-matcher på sitt cv, inledde lovande i höstas, men har på sistone sjunkit i kedjehierarkin och efter axelskada och sjukdom tills vidare hamnat i fjärdekedjan med betydligt mer defensiva uppgifter än tidigare.

Mot Rögle var han utmärkt med hårt, nyttigt och bestämt jobb. En av dem som syntes mest och visade vägen till tre tunga poäng.

– Jacob (Johansson, målvakten) var fantastisk och räddade oss när det behövdes. Men vi jobbade hårt och det räckte. För egen del måste det ha varit ett tag sedan som jag fick spela så mycket, sa han.

Ja, med Dan Pettersson avstängd fick Wright ta över rollen som första anfallare in i numerära underlägen. Och med tanke på alla utvisningar i Ängelholm blev det mycket slit i den spelformen.

– Inga problem för mig. Jag gillar det. Det är en viktig roll för laget, sa han.

Han trivs med livet på östgötaslätten, men åtta poäng på 27 matcher är inget poängfacit som får någon att jubla. Inte James Wright heller.

– Jag kan inte säga att jag är nöjd. Jag hade velat producera mer. Sen kom en skada och det är alltid frustrerande. Nu försöker jag komma tillbaka till min normala kapacitet och så länge vi vinner matcher på vägen är jag nöjd.

Tufft att få en annan och mer defensiv roll?

– Nej, att gå omkring och fundera över vilken kedja du spelar i hjälper inget. Coachen tar ut laget och jag spelar där jag behövs mest.

Han har kontrakt över nästa säsong, men med en option och det är ingen särskilt vågad gissning att den offensiva produktionen behöver ökas för att det ska bli en fortsättning.

– Det är inget som är klart än. Vi får se vad som händer, sa James Wright.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten