Back från Kanada klar för LHC

Här är LHC-damernas nästa värvning. Brynäsbacken Savannah Newton är klar för klubben.

12 juni 2019 13:07

Det var SVT som tidigt under onsdagen avslöjade att Savannah Newton byter Brynäs mot Linköping i SDHL-hockeyn. Nu kan Sporten bekräfta att så blir fallet. Enligt mycket säkra källor är övergången klar och kommer att presenteras under de närmaste dagarna.

23-åringen från kanadensiska Sackville kom efter fyra år med collegespel på Boston University till Sverige inför förra säsongen och spelade 35 matcher med Brynäs i SDHL där det blev två mål och totalt sex poäng.

Det var inte aktuellt med en fortsättning i Gävle och i stället väntar nu spel i LHC.

Newton är en defensivinriktad back och värvas för att ta en sådan roll. Enligt vad Sporten erfar har klubben åtminstone någon mer offensiv försvarare på ingång för att ersätta Sidney Morin, som flyttar till HV 71.

General managern Josef Nilsson bekräftar för SVT att det finns en kontakt med Savannah Newton, men har inte heller för Sporten några kommentarer i övrigt. Sedan tidigare har LHC presenterat tre starka nyförvärv: forwardstrion Saana Valkama, Wilma Tanskanen och Isabell Palm. Fortfarande måste dock ytterligare ett antal spelare in för att täcka upp efter dem som lämnat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten