Andra raka segern för LHC

Tre poäng mot AIK och nu talar det mesta för att det blir Djurgården som står för motståndet i en kommande SM-kvartsfinal. "Det lutar väl åt att det blir så", sa Linköping HC-tränaren Madeleine Östling.

23 januari 2019 22:20

5–3 (2–1, 3–1, 0–1) i bortamötet mot AIK var andra raka segern i SDHL och med tre omgångar kvar talar nu det mesta för att LHC slutar trea i grundserien. Det skulle i så fall betyda att det blir tabellsexan som blir motståndare i SM-kvartsfinalen – i dagsläget Djurgården.

– Vi har sagt att prio ett är att vi vill spela klart serien först och komma så högt upp som möjligt, sa LHC-tränaren Madeleine Östling.

Har ni redan börjat kolla lite extra på Djurgården?

– Nej, det har vi inte gjort.

Efter två raka förluster blev det 2–0 mot HV 71 i måndags och nu 5–3 mot AIK. LHC gjorde två bra perioder, men tappade både spel och kommandot i den tredje. AIK tilläts reducera en gång, men var inte särskilt nära att krypa närmare än så.

– Det var inte så att man blev orolig, mer frustrerad över att vi bjöd in AIK i matchen. Vi blev naiva och kastade puckar runt omkring oss. Då spelade vi inte alls som vi vill, sa Madeleine Östling.

Förresten, det sägs att du är klar för en fortsättning i LHC?

– Diskussioner först, men inget är klart.

Målen mot AIK: Nicoline Söndergaard Jensen 2, Sidney Morin, Denise Altmann och Emilia Ramboldt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson