"Älskat och hatat det här jobbet"

Här är dagens heta nyheter kring LHC-damerna. Kim Martin Hasson slutar som sportchef, Madeleine Östling fortsätter som tränare – och förstärkning från USA är på ingång.

23 januari 2019 10:21

Efter en lång och framgångsrik karriär som spelare tog Kim Martin Hasson för några år sedan över som sportchef/general manager för Linköping HC:s damlag, men Corren kunde under onsdagen avslöja att hon nu är inne på sista rycket.

Hon slutar sitt uppdrag för en annan roll i organisationen och bekräftar att hon från och med i höst bland annat kommer att finnas med som team manager.

Enligt våra uppgifter är även tanken att hon ännu mer ska vara ansiktet utåt för att marknadsföra dam- och flickhockeyn i Linköping med omnejd.

Om det sportchefsjobb hon nu lämnar säger 32-åringen:

– Man kan nästan säga att jag både har älskat och hatat det. Det är kul och inspirerande, men också väldigt krävande och tufft att få tiden att räcka till.

– I stort sett efter varje säsong har jag tänkt tanken att göra något annat. Nu känns det bra att det är klart, säger hon.

När bestämde du dig?

– Det var nog redan i september när truppen var satt.

Kan du säga något mer om vad du ska göra nu?

– Nej, vi kommer att gå ut med det inom kort.

General manager-sysslorna ska nu delas upp på flera och det sportsliga ansvaret tas över av 25-årige Josef Nilsson, som tidigare spelat i LHC och senast i Hammarby. Under de senaste åren har han studerat Sports management vid universitetet i Malmö. Officiellt gör han första dagen på nya jobbet i början av maj.

Tjänsten blir på deltid och vid exempelvis kontraktsskrivningar och liknande är tanken att herrlagets general managers Fredrik Emvall och Niklas Persson ska finnas med för att stötta. Att organisationen runt damhockeyn görs om är en följd av planerna att tydligare än tidigare prioritera flickverksamheten.

Samtidigt är det enligt vad Corren erfar klart med en fortsättning som tränare för Madeleine Östling. Hon är inne på andra säsongen som ansvarig för topplaget – just nu trea i SDHL-hockeyn – och är överens med klubben om att bli kvar i båset till hösten.

Det kommer att presenteras under den närmaste tiden. Allt talar även för att assisterande tränaren Jay Hasson fortsätter.

Samtidigt har skadedrabbade LHC-damerna under den senaste tiden arbetat intensivt för att förstärka laget inför den avslutande delen av säsongen.

Vanligtvis säkra källor uppger att en amerikansk universitetsspelare av hög klass är klar, men det vill inte Kim Martin Hasson bekräfta.

– Vi ska han in någon, men det är ingenting som är klart till hundra procent, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten