LFC-tränaren nöjd med kryss

Olof Unogård var ödmjuk på presskonferensen inför ett tiotal journalister, de flesta lokala, på Metalist stadium. Han är nöjd med oavgjort.

11 september 2018 21:29

LÄS MER: Snabba kliv uppåt för LFC:s 18-åring

– Det här är ett äventyr för oss. Oavgjort är vi glada med. Klart att vi försöker vinna, men vi är glada med oavgjort och så är seger en bonus. Det är efter 180 minuter vi ska stå som segrare, säger LFC-tränaren inför CL-premiären.

Unogård sade sig tacksam över att få vara på plats på en så fin arena med en så fantastisk naturgräsmatta. Underlaget överväldigade honom, en perfekt fotbollsplan.

– Vi är i bra form och alla är friska och hela. Jag hoppas att vi är det bättre laget över två matcher, säger tränaren.

Särskild respekt har Unogård för tre spelare i Kharkiv: Olha Ovdiychuk, forward, Iya Andrushchak som han tror spelar mittback, och Daryna Apanashchenko, offensiv spelare som avgjorde hemma för Ukraina mot Sverige. Kharkiv har en handfull landslagsspelare i laget.

Det är klart att Kharkiv kan slå LFC om Ukraina kunde slå Sverige.

– Det kan bli tufft spel, bedömer Olof Unogård som valt den här startelvan på onsdagen: Stephanie Labbé – Anna Oscarsson, Emma Lennartsson, Lisa Lantz, Maja Kildemoes – Tove Almqvist, Kosovare Asllani, Filippa Angeldahl, Johanna Rasmussen – Frida Maanum, Lina Hurtig. Bänken: Marie Yasmine Alidou d´Anjou, Emma Jones, Alva Selerud, Linn Bogren, Julia Nyström.

Planen är att Kosovare Asllani ska ha mycket boll som "nummer tio" och att laget ska försöka få Lina Hurtig rättvänd framåt.

Johanna Rasmussen, veteranen som varit skadad men som startar på vänster mittfält, är inställd på en batalj på Metalist stadium. Hon har ett flertal gånger spelat i Ukraina med det danska landslaget.

– Det är ett fysiskt lag som går in i närkamperna. Inget dåligt lag alls, säger Rasmussen om Kharkiv.

Matchen liverapporteras på corren.se med start en stund före avspark som är klockan 17 svensk tid på onsdagen.

Matchdags

WFC Kharkiv–Linköpings FC Fotboll, damer, Champions league Sextondelsfinal, match 1 av 2. Avspark klockan 17 svensk tid på Metalist stadium i Kharkiv, Ukraina. Matchen liverapporteras på corren.se med start en stund före avspark. Premiären spelas i Linköping om två veckor. I Kharkivs lag är två spelare halvskadade, men alla är ändå redo och aktuella för spel. Linköping har 16 spelare med sig. Plus skadade Matilda Haglund. Alla 16 är redo för spel i premiären. Vi tippar: 1–1

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius