LFC-tränaren ger flera chansen

Tabelljumbon Kungsbacka kanske ser ut som en lätt match på pappret – vilket kan leda till underskattning. Men LFC-tränaren Olof Unogård har en plan. "Några kommer få chansen i elvan som har lite att visa", säger han.

14 augusti 2019 07:00

LÄS MER: Fischer missar kvalet – Asllani i truppen

Tolv spelade matcher, en målskillnad på -36 och en poäng i tabellen. Onsdagens LFC-motståndare Kungsbacka har inte någon statistik att jubla över. Det är dock en statistik som lätt kan skapa underskattning för motståndarlaget.

– Vi har tryckt på att vi mött dem två gånger, en gång i serien och en gång i en träningsmatch, och vann med 2–1 båda gångerna där 2–1-målet kom sent i bägge matcherna. Vi vet att de är ett fullt dugligt lag när det gäller att försvara sig och de kommer att växa i varje minut de håller nollan. Vi ska trycka gasen i botten från start och se om vi får hål på dem i minut fem eller 85, säger LFC-tränaren Olof Unogård.

Trots den tunga statistiken för Kungsbacka har de lyckats hålla ifrån relativt bra i det öppna spelet. Istället har de haft större problem med att hålla bollarna borta från mål i fasta situationer.

– Vi har pratat om att vi inte kommer få något gratis i morgon utan de kommer acceptera att bara ligga och täcka. De kommer inte pressa oss eller försöka pressa oss till ett högt bolltempo. De har lägst publiksnitt i serien så vi kommer inte få någonting av publiken heller. Det är helt och hållet vi själva som ska sätta agendan för vad vi vill göra. Det hoppas jag att vi är tillräckligt proffsiga för att göra, säger Unogård.

Det är endast Nilla Fischer i truppen som inte är tillgänglig för spel.

– Det är lite krämpor här och var då Mimmi (Larsson) har lite känningar och Fischer är skadad. Men resten är uttagningsbara för match. Det känns väldigt bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi