LFC-stjärnan står över en match till

KosovareAsllani blir borta i en match till. Allt talar för att det blir en återkomst nästa helg mot Kristianstad.

20 april 2018 19:25

LÄS OCKSÅ: Snart är Asllanis egen plan klar


Termometern stod på 25 grader under LFC:s fredagsträning. På den varma konstgräsplanen fanns inte KosovareAsllani med. Hon satt istället bredvid och tittade på.

– "Kosse" är fortfarande borta på grund av sin bristning i låret men hon kommer att vara med mot Kristianstad. Även Johanna Rasmussen är på väg tillbaka och kommer vara med i truppen nästa helg, säger LFC:s tränare Marcus Walfridson.

Bygger ni upp ert spel annorlunda när Asllani är bort?

– Nej, Vi har vårt arbetssätt som vi kör på oavsett. Nu jobbar vi på att förtydliga hur vi bedriver vår speluppbyggnad och hur vi tror att vi kan vinna bollen högre upp mot Vittsjö. Vi har vårt arbetssätt i grunden och så har vi en motståndare som ger oss en kontext under träningsveckan, säger Walfridson.

Nu har den nya gruppen haft cirka fyra månader tillsammans och Walfridson tycker att det går från klarhet till klarhet.

– Vi har börjat lära känna varandra bättre och jag har fått en förståelse för vad de behöver. Det är positivt. Vi har såklart fortfarande saker att lära känna om varandra, men det går utan tvivel åt rätt håll, säger han och fortsätter:

– Det är bara för oss att fortsätta lära känna varandra på planen och utnyttja våra styrkor. Vi vill få våra bästa spelare i bra positioner med bollen så ofta som möjligt. Vi har en del spelare som kan avgöra matcher, vilket är fantastiskt. Vi måste bara få dem på bollen lite oftare.

Är det något speciellt ni behöver tänka på mot Vittsjö?

– De har en LFC-bekanting, Linda Sällström, som gjorde 60 procent av alla mål förra säsongen. Henne måste vi hålla ett öga på. Det vet alla om. Men utöver det fokuserar vi på vårt eget spel och att göra en så bra prestation som möjligt.

Matchdags Vittsjö–LFC

Allsvenskan, Vittsjö IP, söndag 15:00 (direkt på corren.se)

Läget i laget: Lina Hurtig, långtidsskadad. Johanna Rasmussen, skadad. Kosovare Asllani, skadad.

Notera: Linda Sällström är Vittsjös stora målskytt som har fyra säsonger i LFC bakom sig. Under sin tid i klubben råkade hon ut för tre korsbandsskador.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi