Dynamisk duo mellan stolparna i LFC

Konkurrenter och kompisar - Emma Holmgren och Matilda Haglund är den dynamiska duon som vaktar LFC:s mål.

30 juli 2019 16:00

Den observante har noterat att Linköpings FC startat olika målvakter i matcherna efter VM. Emma Holmgren vaktade målet under majoriteten av vårens matcher och senast mot Piteå. Mot Eskilstuna var Matilda Haglund mellan stolparna - imorgon blir det Holmgren igen.

– I våras kände vi att Emma låg snäppet före mest hela tiden. Efter sommaren har Matilda sett ruggigt bra ut. Båda två är i jättebra form så det är nästan hugget som stucket vem som spelar, säger tränaren Olof Unogård efter tisdagens träning.

"Den där är så härlig!" Orden ekade över planen när Corren klev in på träningen en stund tidigare. Matilda Holmgren skrek ut sin glädje efter att ha boxat bort Mimmi Larssons skott från nära håll. Dryga halvtimmen senare skrattar hon åt det:

–Jag bara stod där så jag tycker att det var skönt att rädda den. Jag pratade med Mimmi efteråt och det var i stridens hetta, säger hon och ler.

Bredvid står Emma Holmgren och ler lika mycket. Att duon trivs med varandra är tydligt. De skrattar tillsammans. På plan är de konkurrenter men de är en enhet:

– Det är utvecklande med konkurrens, säger Holmgren.

Något speciellt framgångsrecept för deras dynamik har de inte - förutom lättsamheten, möjligen:

– Vi försöker göra så bra träningar som möjligt. Vi är ganska ärliga mot varandra under träningarna och säger till när man ska trycka på lite mer och sådär. Vi hjälper varandra, säger Haglund och ler igen.

Med lika stor glädje ser de fram emot resterande del av allsvenskan:

– Det är fortfarande många matcher kvar. Vi har ju inte vänt serien än. Vi får försöka hålla nollan bakåt och sen blir det förhoppningsvis några mål framåt, avslutar Haglund innan duon skrattandes tar farväl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sixten Funqvist