Leende bröder i depån

Piraterna har inte ståtat med många leenden i sin depå i år. Mer sammanbitet, frustrerat och irriterat var det under den säsong som ledde till jumboplats i elitserien. Men sista matchen mot Dackarna i Målilla gästades laget i alla fall av en leende man. Robert Ohlson, bror till Daniel Davidssons mekaniker Björn Ohlson, hakade på laget och Davidssons team.

Det blev lite snack om lite av varje med forne LSW-strikern, och nu LSW-speakern, Robert Ohlson. När det kom till speedway blev det dock lite allvarligt. Som många andra irriterade sig Ohlson på Piraternas många medgångssupportrar. "Jag frågade om folk skulle hit, men nu var det kräftfiske i stället", sade Ohlson.

Robert Ohlson sade redan före matchen mot Dackarna att det skulle bli svårt för Piraterna, med tanke på allt negativt som varit och den nedåtgående spiral som drabbat klubben och laget. "Det är ju ingen ände på problemen", suckade Ohlson.

Robert Ohlson pratade om behövliga regeländringar i svensk speedway och sade att Svemo diskuterar att bara köra med sex förare. Då skulle alla i tävlingen köra fem heat, och inga reserver. "Något måste göras", menade Ohlson i Målilla.

Wahlqvist ska kasta sig ut

Lena Söderqvist, eller Wahlqvist som hon hette förr, har fyllt 50 år. Hon är inte klar med firandet än. Hon vill ha en fest med liverockmusik i höst. Men hon har redan gratulerats ordentligt och den present som triathlon-ikonen uppskattade mest är en tuff utmaning. Hon ska nämligen få kasta sig ut i det blå. Bonus frågade om favoritpresent och Lena svarade: "Om jag ska välja en så är det nog att jag ska få hoppa fallskärm med någon i höst. Det har jag drömt om sen Ironman på Nya Zeeland 2001", berättar järnkvinnan som säger att 50-årsdagen blev spontan och jättetrevlig med många oplanerade saker.

Närmaste fansen sviker inte

Det var inte många Piratfans på plats i Målilla när laget åkte ur elitserien. Men de som var där är trogna. Lars Hansson och Emma Hansson, far och dotter som följer både Piraterna och GP-cirkusen, tänker inte svika laget. "Sorgligt. Piraterna har varit fint för stan att ha. Men sport är sport, vi följer allsvenskan också", säger Emma. "Jag tror vi får en chans att vara kvar senare, som Smederna fått. Annars är det sorgligt att elitserien försvinner från Motala. Piraterna får ta sig tillbaka", säger Lars.

Åstrand nu tvåa i Medevi

Magnus Åstrand har spelat ytterligare en match i reservlaget och är därmed ensam tvåa i maratontabellen, med Anders Berg som akterseglad trea. För att ta ledningen i Medevis historieböcker saknar dock Åstrand ett 30-tal matcher. Det kan bli jobbigt att spela för 51-åringen.

Hjert spelar i allsvenskt lag

Solfjäderstadens förre spelare Hampus Hjert är på väg att ta plats i truppen hos allsvenska innebandylaget Habo/Fagerhult. Som en av sju backar. Hjert spelade hela matchen i träningssegern mot Östra från Jönköping, 9–3. "Har kört lite träningsmatcher med dem, men inget kontrakt är skrivet ännu", säger Hampus.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.