"Kul att det blir lite nerv också"

Dackarnas lagledare fick inkassera ännu en vinst när hans Dackarna besegrade Piraterna på bortaoval med 47–43.

13 augusti 2019 21:28

Det blev en otroligt spännande tillställning mellan Dackarna och Piraterna i Motala under tisdagen. Efter bra körning från båda lagen stod lagen på 42–42 inför det 15:e och sista heatet. Då klev Dackarnas Maciej Janowski och Patryk Dudek fram och ordnade en femetta och en Dackeseger.

– Det var en tuff match, precis som väntat. Piraterna har ett bra lag och på deras hemmabana är de riktigt hårda att möta. Men vi är jättenöjda med poängen. Det är viktiga poäng att ha så här i slutskedet, säger Dackarnas lagledare Peter "PK" Karlsson.

I heat 14 gick Oliver Berntzon och Jacob Thorsell ut för Dackarna. De ställdes mot Piraternas danska duo, Mikkel Michelsen och Niels-Kristian Iversen. Det blev också danskarna som vann heatet med sin femetta.

– Det var ju helt jämnt. Inför heat 14 var banan "nypreppad" och vi hade bana två och fyra så det blev tufft för Oliver (Berntzon) och Jacob (Thorsell) att komma iväg bra i starten. Det blev lite för jämnt. Vi hade ju helst velat avgöra inför det sista heatet, säger "PK".

Hur gick tankarna inför det sista heatet?

– Med Dudek och Janowski på bana ett och tre i det sista heatet så var det ju lugnt till slut. Men det är kul att det blir lite nerv i matcherna också. De är två killar som också är mycket bra att ha i ett lag och de är stabila. Janowski har ju varit stabil hela säsongen och fortsätter att vara det.

Kacper Gomolski gjorde en bra match från sin reservplats och tog 6+1 poäng för Dackarna.

– Det är kul för honom. Det är riktigt bra kört på tre heat, säger "PK".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco