Krisande Djurgården byter tränare

23 augusti 2019 16:37

Djurgården agerar efter en hittills svag säsong i damallsvenskan i fotboll. Joel Riddez får lämna posten som huvudtränare för att i stället fokusera helt på sin roll som sportchef i klubben.

Tidigare assisterande tränaren Pierre Fondin tar över efter Riddez, och började hålla i lagets träningar redan på fredagen inför söndagens bortamatch mot Kristianstad.

"Även om det känns väldigt tråkigt att lämna över tränaransvaret, så har vi gemensamt kommit fram till att det behövs en förändring", säger Joel Riddez till klubbens hemsida.

Tabelltian Djurgården ligger fast förankrad i botten med bara nio inspelade poäng, sju upp till nian Växjö. Limhamn/Bunkeflo, sju poäng, och Kungsbacka, fyra, är just nu på de två nedflyttningsplatserna.

"Vår förhoppning är att det ska ge en nytändning i laget med tanke på situationen, och där har självklart även spelarna ett stort ansvar i att se till att vi kan vända uppåt i tabellen", säger Djurgårdens verksamhetschef Ola Danhard, som har huvudansvaret för damlaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT