Kommundirektören om isproblemen: Ledsamt

Problemen med isen på Motalas bandybana aktualiserar frågan om det är möjligt att få till stånd en bandyhall. Kommunen ger lägesbild.

Mitt i elitseriesäsongen går det inte att spela på K bygg arena, bandybanan är avstängd. Biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti kommenterar problemen och läget för hallbygge.

Mitt i elitseriesäsongen går det inte att spela på K bygg arena, bandybanan är avstängd. Biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti kommenterar problemen och läget för hallbygge.

Foto: Jens Bollius

Bandy2019-11-18 13:30

Det är biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti som kommenterar de akuta problemen så här:

– Det är ledsamt, men vi rår inte över väderleken och klimatet är som det är. När det blåser och är så här varmt blir det svårt med driften på alla utomhusanläggningar.

Jimmy Szigeti upprepar det som sagts tidigare. IFK Motalas förslag på ballonghall på befintlig plats ser kommunen svårigheter med. Både i gestaltning och säkerhet.

– Vi tror inte på det, säger Szigeti.

Sedan är det en politisk fråga om det ska byggas en bandyhall i Motala. Det politiska uppdraget till tjänstemännen nu är att slutföra behovsanalys av ett idrottscenter. Den ska vara färdig i februari.

– Det handlar om en kostnadsbild, om det finns en möjlighet att bygga. Då handlar det om många saker. Det finns ett koncept framtaget för bandyhall. Vi jobbar för fullt med en så bra produkt som möjligt, men sedan är det politiken som bestämmer, säger Jimmy Szigeti.

På kort sikt ska det sedan nu diskuteras om det på något sätt går att förbättra den befintliga anläggningen. Ett hinder är att det inte får användas lika mycket ammoniak som tidigare.

IFK Motalas klubbchef Pär Beckne säger att han inte förstår vad som ska utredas mer, än det som gjordes 2011-2012. Om inte ballonghall går så vill han se den hall för 90 miljoner, som det finns detaljplan för.

– Vi i IFK får försöka göra mer nu i presentationen av hur mycket kommunen driftsmässigt sparar varje år på att bygga hall, säger Pär Beckne.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!