Klart: Tre ordinarie lagkaptener i Libk

Matej Jendrisak får sällskap som lagkapten i Linköping innebandy. Både Oskar Hovlund och Oskar Seth ska axla den rollen under säsongen.

Oskar Hovlund och Oskar Seth blir lagkaptener i Libk tillsammans med Matej Jendrisak.

Oskar Hovlund och Oskar Seth blir lagkaptener i Libk tillsammans med Matej Jendrisak.

Foto: Jens Bollius

Innebandy2019-09-14 20:20

–  Vi ville testa något nytt och dessutom se om vårt hus inför framtiden. Vi vet inte hur länge Matej blir kvar i Sverige samtidigt som vi hoppas och tror att Oskar och Oskar skall spela i Linköping många år framöver. Vi vill helt enkelt att våra yngre spelare skall få känna ett ännu större ansvar, säger Libktränaren Johan Astbrant till klubbens hemsida.

Tjeckiske veteranen Matej Jendrisak kommer att fortsätta vara lagkapten, men bara i vissa matcher. Oskar Hovlund och Oskar Seth går in och tar hand om bindeln i övriga matcher.

– Precis, vi kommer att alternera på lagkaptensrollen i olika matcher. Vi har redan på försäsongen haft olika lagkaptener och det är inget revolutionerande i det nu när vi kommer till serien. Sen är det ju självklart skillnad att vara kapten i en träningsmatch jämfört med i en slutspelsmatch. Tanken är att de skall växa in i rollen under säsongen. Det tar ju lite tid det också, säger Johan Astbrant till Libks hemsida.

På frågan om 21-åriga Seth och Hovlund får onödig press på sig, svarar Johan Astbrant:

– En av spelarna tar ju inte ensam hela ansvaret bara för att han råkar ha bindeln på armen just den dagen. Utan tanken är ju att fler skall kunna agera ledare när det behövs. Sen får vi känna lite på det och skulle någon tycka att det känns fel får vi ju såklart tänka om.

Libk träningsspelar mot Sirius på söndag i det som blir genrep inför starten av SSL. Där väntar Jönköping på bortaplan i den första matchen den 24 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!