Klart: LHC spelar match i Mjölby

Linköping HC kommer till Mjölby. Igen. Det är den första preliminära träningsmatchen, 15 augusti mot Djurgården, som är schemalagd i ProTrain Arena. Samtidigt står det klart att ishallen kommer rustas upp lagom till matchen.

8 maj 2019 07:00

– Allt känns hur kul som helst. En sådan här grej kan ge många ringar på vattnet för oss. Vi känner att vi vill vara med och bidra till att folk snackar hockey och att fler i ungdomar, i förlängningen, börjar spela hockey, säger Kalle Wadström, styrelsemedlem i Mjölby HC.

Förra året arrangerade föreningen en liknande träningsmatch mellan LHC och Färjestad. 908 åskådare kom till hallen den gången och nu är tanken att det ska bli ännu bättre.

– När vi fick frågan förra året blev vi självklart glada. Gången innan det var 2010 och det känns fantastiskt att få förtroendet i år igen. Då vi fick positiv feedback senast känns det verkligen som att vi går in i det med ännu mer självförtroende, säger Wadström.

Han tillägger:

– Klart att det hade varit häftigt att komma över den där gränsen på 1000 stycken i publiken. Så det siktar vi på.

Att det är en SM-finalist som kommer på besök klagas det inte heller på från Mjölby-håll.

– Nej, precis som med Färjestad är det många som har mycket känslor för Djurgården. De spelar en härlig hockey och att kunna bjuda på LHC-Djurgården känns hur aktuellt som helst.

Wadström säger också att han hoppas att matchen ska kunna stärka den egna ungdomssidan – och föreningen i stort.

– Alla från spelarna i A-laget, till ungdomslagen och föräldrarna behövs för att kunna genomföra det här. Vi jobbar tillsammans och om hockeyintresset ökar är det naturligt att fler knattar också kommer börja spela.

Hur påverkas ni rent ekonomiskt?

– Vi kommer nog att få ett ekonomiskt överskott av matchen. Alla ideella föreningar behöver stärka ekonomin och vi är inget undantag.

Sporten kan även berätta att MHC har fått möjligheten till ett förbättrat samarbete med Mjölby kommun. Något som innebär en hel del förändringar i och runt hallen.

Sargen kommer att bytas ut till en bättre och mjukare variant. Nya bås, liksom ett nytt sekretariat, kommer att byggas i samma veva som den befintliga entrén rustas upp.

– Allt ska vara färdigt till den tiden i augusti, så det blir en ny fräsch ishall vi visar upp. Överlag händer det många roliga saker samtidigt i föreningen just nu och lägger man ihop allt tycker jag man kan säga att det blir en kanonstart på säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer