Klart: Han förlänger med City

Matheus Garcia Fernandes är klar för en fortsättning i Linköping City. "Han tog stora steg förra säsongen", säger Citymanagern Melke Alan.

28 januari 2019 16:00

Brassen kom till Linköping i slutet av 2017, först och främst för att spela futsal i KFUM Linköping. Men efter provspel med Linköping City blev det spel i division 1 där mittfältaren/anfallaren gjorde bra ifrån sig. Nu är ett nytt ettårskontrakt påskrivet.

– En karaktär som jag gillar och som är bra att ha i gruppen, han ger allt hela tiden. Han trivs här och ville vara kvar. Vi har haft en bra dialog hela tiden, säger Melke Alan.

City matchar tufft på försäsongen och har redan hunnit med allsvenska motståndare i Örebro och Kalmar FF. Efter helgens spel i Håkan Sandbergs minnescup i Linköping väntar östgötaderby när IFK Norrköping kommer på besök på tisdagskvällen. Öst Media sänder matchen live med start kl 19.30.

– Det blir lite tajt med matcher, men vill man möta lag på den här nivån är det dom som bestämmer när matcherna blir. Jag tycker ändå vi har planerat det bättre i år, vi har fler spelare att använda oss av, säger Melke Alan.

Provspelarna Carlo Yael (anfallare), Almir dos Santos (mittback) och Mamadouba Diaby (försvarsspelare) finns alla med i matchtruppen mot IFK Norrköping. City kommer även att ge vänsterbacken Jacob Andersson från division 2-laget Gottne speltid.

– Vi jobbar hårt med vårt sätt att spela försvarsspel och kommer få fortsätta med det, säger Melke Alan.

Allsvenska tvåan IFK Norrköping, som har match mot Elfsborg på torsdag, kommer med en blandning av A- och U-lagsspelare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson