KLART: ÅFF-ikonen fortsätter

Nu är det helt klart att Åtvidabergs FF:s målvakt Henrik Gustavsson fortsätter i ettan en säsong till.

17 december 2018 08:25

ÅFF spelar i söderettan även 2019 och drar igång träningen igen i januari.

I ÅFF har tränaren Rickard Johansson tidigare skrivit på för en fortsättning och nyförvärv har kommit i form av Jesper Beurling, AFK Linköping, Adam Egnell, Motala AIF, amerikanen Zev Taublieb, Varberg, och Max Olsson, Lund.

Daniel Hallingström och Christoffer Karlsson har tackat för sig efter att laget hängde kvar i söderettan i sista matchen i Kristianstad i november.

Henrik Gustavsson fyller 43 år nästa år och förklarar så här varför det blir en säsong till i elitfotbollen:

– Det finns många faktorer. Mina barn sade att det var okej, så när det är så finns det ingen anledning att sluta. De har blivit större och allt har blivit enklare, säger målvakten.

Barnen Linus, Melker och Tilda spelar alla fotboll själva, i Kisa BK där Henrik bor.

Målvakten tackar också sin pappa Hans för att han alltid har barnen exempelvis när det är match och han tackar också sin arbetsgivare Ternstedt invent som sagt ja till att kombinera jobbet med ett år till i ÅFF.

– Kroppen känns okej också, jag kände i år att jag fortfarande hänger med. Då finns det möjlighet att fortsätta.

Men bara ett år?

– Vi tar ett år i taget. Säger inget mer än så. Det är nog bäst för både ÅFF och mig.

Din axeloperation skjuts upp?

– Ja, jag vill inte riskera att det blir komplikationer efteråt. Det är inget allvarligt, mer slitage som ska fixas till, så att jag kan spela tennis och sånt när jag blir äldre. Jag kan lika gärna göra operationen när jag är klar med fotbollen.

Vad tror du om ÅFF 2019?

– 2018 gick ju jättebra när alla blev varma i kläderna. Nu har vi gjort intressanta värvningar också och jag tror att 2019 kommer att bli ett bra år för Åtvidaberg.

Ingen futsal?

– Jag tränar lite med Horn, som utespelare. Det är bra gratisträning, bra att nöta spelet med fötterna, säger Henrik Gustavsson.

Gustavsson har spelat i ÅFF sedan 1997 och nästa år är det 22 år sedan. Han har bott i Linköping, Horn och nu Kisa och alltid pendlat till spel i ÅFF.

– Jag har spelat längre i ÅFF än jag bott någonstans. Det säger litegrann, ler 42-åringen.

ÅFF-tränaren Rickard Johansson säger så här om målvaktens besked:

– Viktig pusselbit för 2019 då Fimpen ger oss saker både på plan och utanför plan som ingen annan kan göra. En ikon i ÅFF och även en spelare som övriga spelare kan lära mycket av.

Händer det något mer nu i dagarna?

– Nej, nu är det rätt lugnt ett tag. Det är en till målvakt som vi letar efter, men det kan dröja också. Brassarna som eventuellt ska komma in lär inte komma förrän runt februari/mars, säger Rickard Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius