"Ketchupeffekt" för Lindö i cupen

Division 3 mot division 2. Det märktes inte – Lindö krossade gästerna från den högre divisionen.

7 maj 2019 22:04

Lindö är klart för kvartsfinal i Danske Banks herrcup, det efter klar seger i tisdagskvällens åttondelsfinal, 5–1 (2–1) hemma mot AFK Linköping.

– Det var svårt att tro att de spelar i tvåan och vi i trean. Vi var det bollförande laget och var riktigt bra rakt igenom, sa nöjde Lindötränaren Josef Massi.

I serien har Lindö haft svårt att få utdelning trots att man långa stunder av matcherna har spelat bra. I kylan på Fastighetsteknik Arena släppte det även målmässigt.

– Vi har spelat sjukt bra och skapat oerhört mycket i serien också, men inte fått till avsluten. Jag har sagt att vi fortsätter nöta på så kommer även målen. Nu blev det ketchupeffekten. Vi är så förtjänta av att få vinna och få göra det rejält. Jag är så glad för killarnas skull att det lossnade, vi vet att vi har nåt bra på gång, sa Massi.

Lindö gick fram till 2–0 redan efter en kvart innan AFK Linköping reducerade på straff. Drygt fem minuter in i andra halvleken satte Ilia Kamal Hanno 3–1 och efter det var hemmasegern säkrad.

– AFK hade inte mycket framåt, vi malde ner dem.

Lindö avslutade med att sätta sin bonusstraff. Innan dess hann man med fyra spelmål. Starkt mot ett lag från tvåan.

Målen: Adi Smailagic, Agustin Cazarez, Ilia Kamal Hanno, Sead Muric och Dennis Häll (bonusstraff).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander