Piraternas Linus Sundström tippade innan matchen att det skulle dröja ända till slutet innan matchen mot Valsarna skulle avgöras.

Han fick fel. För redan i det fjärde heatet så körde Sundström i par med Anton Karlsson in Piraterna andra femetta för kvällen och ställningen var redan då 17-6.

Efter det blev det aldrig någon större spänning även om Valsarna hämtade in en del av försprånget före paus.

– Vi har ett spann i heat sju, åtta, nio där vi gör bort oss lite. Sen har vi något heat där vi är lite övertända och kör bort oss. Vi måste lära oss att ta det lite lugnt och vänta. Vi kommer ju om, säger Piraternas lagledare Fredrik Staaf.

Men utöver det så hade Staaf inte mycket att klaga på. Förutom att han tyckte att motståndarna hade varit lite väl burdusa i vissa situationer.

– Det är många tuffa heat därute. Jag har väl något tillfälle då jag får ett utbrott. Det finns ju gränser i helvetet för hur tufft man kan köra också, säger Staaf.

Situationen han syftade på var när Valsarnas Magnus Karlsson körde rakt fram i utgången av startsvängen och inte gav Kai Huckenbeck något utrymme alls. Huckenbeck höll sig kall och hann slå av av och undvek därmed att köra rakt in i luftstaketet.

– Jag blev rejält förbannad på honom. Men som väl var så kunde jag ta mig om honom senare, säger Huckenbeck.

Ilsken som ett sommarbi körde Huckenbeck inte bara förbi Karlsson. Han flög även förbi Tomas Jonasson på samma varv och visade att han inte är rätt förare att reta upp.

Artikelbild

| Daniel och Jonas Davidsson firar femettan i det 13:e heatet som definitivt avgjorde matchen.

Huckenbeck körde nu fullt, 13+2, på sina fem heat under kvällen. Fullt körde också Jonas Davidsson, 10+2 på fyra heat.

– Jag har inget att klaga på. Banan var som alltid bra och jag hade samma inställningar som vanligt. En bra kväll för laget, säger Huckenbeck.

Artikelbild

Segern innebär att Piraterna nu är klara för det allsvenska slutspelet. Vilka de får möta där är ännu inte klart.

– Nu får vi först fokusera på nästa onsdag. Det blir ju ett jäkla spännande avgörande hur det går mellan Valsarna och Vargarna som vi får följa, säger Staaf.

Artikelbild

Men vilka de får möta i en semifinal menar han inte spelar någon roll. Trots att Piraterna förlorat två gånger om mot Griparna.

– Förhoppningsvis var det ett olyckfall i arbetet där uppe före veckan. Men det finns mycket att klura på. Men det spelar ingen roll vilka vi möter. Det jag skulle vilja uppleva är ett östgötaderby mot Vargarna, det tror jag skulle bli en häftig publikmatch. Helst i en final, men gärna i en semifinal också´, säger Staaf.