Isak nära sin andra serieseger med Boren

Vinst mot Malmslätt i seriefinalen och Borens IK har i praktiken säkrat seriesegern. Och något annat än seger funderar inte Borens Isak Nelsson på.

I sin tionde A-lagssäsong så har Isak Nelsson möjlighet att göra det Boren gjorde i hans debutsäsong. Vinna serien.

I sin tionde A-lagssäsong så har Isak Nelsson möjlighet att göra det Boren gjorde i hans debutsäsong. Vinna serien.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-09-21 13:40

På söndag så kan Borens IK i praktiken säkra seriesegern i division 4 Västra. För vinner de seriefinalen borta mot Malmslätt så skaffar de sig ett försprång på tre poäng och minst 23 måls bättre målskillnad än just Malmslätt. 
Det med bara en match kvar att spela. 
–  Det är osannolikt att vi skulle tappa det. Så skulle vi ta tre poäng så ser det bra ut, säger Borentränaren Martin Axén. 
En som vet hur det känns att vinna serien med Boren är Isak Nelsson. 
–  Ja, jag gjorde min första säsong 2010 när det var Real Boren. Då hade vi väl bara en oavgjord match på hela säsongen, säger han. 
Årets Borenlag har förlorat två matcher och spelat tre oavgjorda. Båda förlusterna och två av de övriga poängtappen kom under vårsäsongen. Nu i höst har de bara tappat poäng i en match av de åtta de spelat. Tack vare det så har de hämtat in det fyrapoängsförsprång som Malmslätt hade inför höstsäsongen. 
Varför har det gått så bra nu?
–  Vi införde ju ett nytt spelsystem i år och det tar ett tag innan det sitter. Det har blivit bättre och bättre nu under hösten, säger Nelsson. 

Borens klart bättre målskillnad gör att de fortfarande har seriesegern i sina egna händer om det skulle sluta oavgjort mot Malmslätt. Men det vill Nelsson inte tänka på.
–  Det blir ju lätt lurigt om man tänker så. Vi går ju för seger som vi alltid gör. Det ska bli en inspirerande och rolig match, säger Nelsson. 
Östgötamedia sänder seriefinalen live på MVT.se med start 16.15 på söndag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!