IFK har precis återstartat träningen efter två veckors uppehåll.

Laget bjöd på en stark allsvensk vårspurt med 13 poäng på de fem sista matcherna och skuggar Hammarby och AIK i toppstriden.

Nästa seriematch är den 8 juli borta mot Djurgården och det blir en knapp månads startsträcka för att hitta tillbaka till den allsvenska rytmen.

Artikelbild

| David Mitov Nilsson gör comeback efter lång skadetid.

Efter matchen mot Boren väntar ett läger på Öland 18–20 juni med match mot Kalmar. 27 juni blir det första matchen på Östgötaportens nya konstgräs, som håller på att läggas om nu, när danska Nordsjälland kommer på besök.

Men först Borens IP alltså. Managern Jens Gustafsson ser fram mot att komma ut i Östergötland och visa upp sig, även om det inte blir med absolut bästa manskapet.

En handfull IFK:are har varit iväg på olika landslagsuppdrag och får lite extra ledighet. Dessutom skadade sig mittfältaren Eric Smith på tisdagens träning. Sedan tidigare är det även klart att Ian Smith är upptagen med att förbereda sig för VM med sitt Costa Rica.

– Vi kommer låna in spelare från Sylvia och även spelare från U19-gänget som har sitt ursprung i Boren. Det blir kul för "Jonte" Gren och Khaled (Qasem) att komma hem och spela mot sitt gamla lag, säger Jens Gustafsson.

Förutom de båda Smith kan Gustafsson även räkna bort landslagsspelarna Simon Skrabb (Finland), Lars Krogh Gersson (Luxemburg), U21-trion Jordan Larsson, Filip Dagerstål och Linus Wahlqvist samt småskadade Simon Thern och Kalle Holmberg.

Men publiken kan ändå räkna med en hel del allsvensk fotbollsgodis i form av IFK:s trollgubbe Alexander Jakobsen, den isländske succétonåringen Arnór Sigurdsson eller vindsnabbe och kreative David Moberg Karlsson. Och i målet gör tidigare handledsskadade David Mitov Nilsson en efterlängtad comeback efter att ha varit borta hela den allsvenska våren.

Jens Gustafsson säger så här om sina förväntningar på matchen:

– När vi går ut med den blå stjärnan på bröstet vill vi alltid göra vårt bästa, och ta detta som ett tillfälle att bli bättre.

Han ser också ett visst propagandasyfte med att ge sig ut i Östergötland för att spela mot lag från lägre divisioner.

– Det är det definitivt och det är en viktig aspekt att ha med sig. Vi strävar hela tiden efter att vidga våra vyer och försöka bli folkets lag även utanför Norrköpings gränser. Vi brukar göra den här typen av matcher nästan varje år. Senast var när vi spelade mot Studenterna i Linköping, säger IFK-managern Jens Gustafsson