IFK tvingas ställa in matchen mot Frillesås

IFK Motala tvingas än en gång ställa in mötet med Frillesås. Det milda vädret gör att isen på K-Bygg arena inte håller för spel.

Det milda vädret i kombination med regnet gör att isen på K-Bygg arena inte håller för spel. Därmed tvingas IFK Motala än en gång ställa in matchen mot Frillesås.

Det milda vädret i kombination med regnet gör att isen på K-Bygg arena inte håller för spel. Därmed tvingas IFK Motala än en gång ställa in matchen mot Frillesås.

Foto: Jeppe Gustafsson

Bandy2019-11-17 17:43

På söndagseftermiddagen kom beskedet att IFK Motalas match mot Frillesås på måndag måste flyttas fram. 
Något som Svenska bandyförbundet godkände efter att IFK Motala i samråd med vaktmästarna konstaterat att man inte hinner få till en spelbar is till matchen då rören är framme på ett antal ställen. 
Då det skulle innebära en stor skaderisk för spelarna så flyttas därför matchen fram till elitseriens andra reservdatum den första december, meddelar Bandyförbundet. 
– Det är jättetråkigt givetvis. Men det är bara att konstatera att det är den här verkligheten vi lever i. Med det klimatet som är nu så klarar inte den här anläggningen av det, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne. 
IFK skulle ha mött Frillesås redan i premiären den 2:a november. Den gången togs beslutet att ställa flera dagar innan. 
Att de nu tvingas göra det ännu en gång och den här gången med bara en dags varsel menar Beckne skapar en hel del problem. 
– Det ställer till mycket när vi har planerat för 80 matgäster till matchen. Så det blir mycket jobb med att ställa in en match så här tätt inpå. 

Att isen inte är spelbar ställer också till det sportsligt för IFK. Laget skulle ha tränat under söndagen men det fick ställas in. Hur de ska träna inför onsdagens match mot Villa hade tränaren Mattias Sjöholm inget svar på under söndagen. 
–  Idag hade vi inte ens kunnat gå ut och träna om vi flyttat in sargen. Det finns knappt någon is alls. Så vi hoppas på att kunna få komma in i ishallen. Men det får vi veta första under måndagen. Annars får vi väl köra barmarksträning, säger Sjöholm. 
Han fortsätter: 
– Vi får hoppas att det blir kallare snart och att det håller i sig under en längre period så vi får en hyfsat normal vinter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!