Smith om cupen: "Vi är besvikna"

"Vi gjorde inte vår bästa match, men vi måste gå vidare från det nu", säger Ian Smith om IFK:s gruppspelsavslutning i svenska cupen.

6 mars 2019 07:00

LÄS MER: Det var Gustafsson missnöjd med i cupen

LÄS MER: Så matchar IFK nu – utan cupen

Han hade ett väldigt bra 2018 – i år ska Ian Smith ta nästa steg på planen med IFK.

– Personligen så tycker jag att jag gjorde det bra sista 15 matcherna förra året. Jag vill göra detsamma i år och även hjälpa laget att förhoppningsvis vinna guldet, säger Smith efter tisdagens iskalla träning.

Han avslutade det med isbad i omklädningsrummet.

Behövs verkligen det idag?

– Haha. Ja, det var en tuff träning så det är ändå bra för benen, svarar Smith.

Han hade, precis som laget, lagt den svaga avslutningen av gruppspelet i svenska cupen bakom sig. 1–1 mot AFC Eskilstuna hemma räckte inte för avancemang.

– Vi är besvikna eftersom vi ville gå vidare men nu får vi fortsätta jobba och fokusera på allsvenskan. Vi ville vinna cupen, tyvärr gick inte det. Nu har vi bra träningsmatcher att förbereda oss på. Vi mötte ett bra motstånd i lördags, vi gjorde inte vår bästa match men vi måste gå vidare från det nu.

Han har fått fortsatt förtroende på högerkanten under inledningen av den här vintern/våren. Att IFK ändrat till ett 3–5–2 istället har delvis ändrat kraven på vad Ian Smith ska göra på planen.

– Det är lite skillnad. Ifjol hade jag Moberg (David Moberg Karlsson) framför mig, det var lättare att spela fram bollen på honom. Nu måste jag gå framåt mer själv på kanten och slå inlägg. Det är tanken och vi tränar på det på varje träning.

Ian Smith spelade VM för Costa Rica ifjol och var mer eller mindre bofast i landslagstruppen under året. Snart drar den delen igång igen. Den 22 och 26 mars spelar landslaget mot Guatemala och Jamaica.

– Jag tror de släpper truppen på fredag, så jag väntar på det nu, säger Ian Smith.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson